Uutiset

Koirien aiheuttaman pelon torjunta

Nimimerkille Hämpänhessu 3.8.2006: Ymmärrän hyvin nimimerkin huolen yleisillä alueilla olevien uhkaavien koirien takia. Erilaisia keinoja koirien torjumiseksi kannattaa etukäteen miettiä ja jopa harjoitella. Jouduin itse konkreettisesti oppimaan niitä toimiessani nuorena kesätöissä postinkantajana. Siihen aikaan oli paljon isäntiä, jotka pitivät koirastaan enemmän kuin tulevasta postistaan.

Mutta asiaan: paras siirtyä sauvakävelyyn, silloin sinulla on mukana tehokkaat aseet kaikenlaisia uhkaajia vastaan. Oikean käden sauvan terän kumisuojus kannattaa jättää pois, koska teräskärki tehoaa paremmin.

Kun koira uhkaa, sitä voi pitää vasemmalla sauvalla loitommalla ja samalla valmistautua oikealla ratkaisevaan iskuun. Nopea pisto tehoaa parhaiten. Harva koira jatkaa iskun jälkeen tosissaan ärhentelyä.

Sinänsä on surullista, että on vielä isäntiä, jotka rikollisesti antavat koiransa juosta ilman kytkyä.

Vikahan harvoin on koirassa, vaan useimmiten sen puuttuvan hihnan toisessa päässä. On sääli, että koira näissä tapauksissa on kaksikon älykkäämpi osapuoli puolustaessaan näennäistä reviiriään esim. lenkkeilijää vastaan.

Koiran omistaja on kuitenkin hyvin heikoilla vahinkotapauksissa, korvaukset ovat varmat ja kelpo suuretkin sekä aineellisista että henkisistä vaurioista. Lisäksi tarpeeksi ärhäkkä peto saa tappotuomion.

Summa summarum: parempi kuitenkin pysyä sovussa lenkkipolullakin, mutta kuka nyt ei itseänsä puolustaisi, joten sauvat mukaan.

Sauvakävelijä

Hämeenlinna

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic