fbpx
Uutiset

Koirillakin oikeutensa

Olen törmännyt moniin koiranomistajiin, jotka koiransa kanssa ovat silloin olleet lenkillä. Tiedän henkilökohtaisesti erään hämeenlinnalaisen koiran, jonka aktiivisuus on ylitsepursuavaa.

Tiedän myös räksyttävän rakin, mummomaratoonarin, aran labradorinnoutajan ja monia muita valloittavia koirapersoonia. Valitettavasti kaupungissamme vain ei huomioida koiria riittävästi.

Olen listannut kaksi asiaa, joita koiranomistajat pitävät tärkeinä lenkkeillessään. Niitä ei olla toteutettu. Aloitan koirapuistosta. Joensuussa niitä on neljä, ja siellä ei edes makseta koiraveroa.

Hämeenlinnassa on koiravero (26 euroa) eikä ainuttakaan koirapuistoa. Tarvitsemme koirapuiston, koska koiratkin ovat elollisia ja varmasti haluavat kontaktia toisiinsa vapaana. Lähes missään muualla ei tätä mahdollisuutta tarjota. Kai sinäkin, koiranomistaja, haluat lemmikillesi mahdollisuuden saada juosta joskus vapaana?

Toiseksi annan todella tärkeän asian -opaskoirat eivät saa omia “velvollisuuksiaan”. Mikään tavaratalo, ostoskeskus tai kauppa ei salli tuoda koiria mukaan. Sokeat eivät voi käydä kaupassa koiransa kanssa.

Toivon todellakin, että kaupunkimme tästedes huomioisi enemmän koiria ja antaisi niille mahdollisuuden elää hyvää koiranelämää.

Koiranomistaja

Hämeenlinna

Menot