Uutiset

Koivikko-kodista selvitys ensi kevääksi

Tilaajajohtaja Jukka Lindberg uskoo, että Koivikko-kodin toiminta jatkuu talousvaikeuksista huolimatta ensi vuonnakin. Hän muistuttaa, että Hämeenlinnan kaupunki rahoittaa säätiöpohjaisen saattohoitokodin toimintaa ja pyrkii pitämään rahoituksen tason ennallaan vaikeassakin taloustilanteessa.

-On suunniteltu, että erikoistuneen saattohoidon palvelut jatkuvat hämeenlinnalaisille nykyisellä tasolla myös vuonna 2012, Terveyden, toimintakyvyn ja Ikäihmisten palveluiden tilaajajohtaja sanoo.

Hämeenlinnan kaupunki tukee saattohoitokotia tällä hetkellä 723 000 eurolla. Ensi vuoden budjetissa rahaa on varattu 730 000 euroa.

Kasvua on prosentin verran. Koska kustannukset kuitenkin nousevat kolmen prosentin vuosivauhtia, Koivikko-kodille jää ”tehostamisen tarvetta” parin prosenttiyksikön edestä.

-Voi olla, että kotisaattohoitoon ei ole enää varaa. Sitä on tähän asti tehty projektina, Lindberg sanoo.

Perustoiminnan kaupungin rahoitus kuitenkin takaisi.


Lopettaminenkin uhkakuvana

Hämeenlinnan kaupunki on syyskuussa käynnistänyt selvityksen, jonka tavoitteena on niveltää saattohoitokodin palvelut nykyistä kiinteämmin osaksi muuta sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Jukka Lindbergin mielestä olisi syytä pohtia, voisiko Koivikko-koti toimia osaamiskeskuksena vaikkapa kotisairaanhoidon ja kotipalvelun työntekijöille.

-Meillä on hyvä saattohoitokoti ja ohjaus erikoissairaanhoidosta sinne on toiminut hyvin. Ajattelen lähinnä, pitäisikö meidän osata hyödyntää saattohoidon osaamista paremmin muuallakin kuin erikoistuneessa laitoksessa, hän sanoo.

Selvitystyötä koordinoi tilaajaylilääkäri Markku Nurmikari. Sen on määrä valmistua keväällä 2012.

Vuonna 2002 perustettu Koivikko-koti tekee kuukausittain noin 10 000 euroa tappiota. Koivikko-kodin uusi toimitusjohtaja Riikka Koivisto on sanonut, että ensi vuonna saattohoitokodin on tehtävä nollatulos tai toiminta joudutaan lopettamaan. (HäSa)