Uutiset

Koivikko-koti hankkii rahoitusta tapahtumilla

Hämeenlinnassa toimiva saattohoitokoti Koivikko-koti on selviytynyt toimintaa uhanneista talousvaikeuksistaan. Jotta tilanne pysyisi hyvänä vastedeskin, se jatkaa varainhankintaa erilaisten tapahtumien ja tempausten avulla.

Esimerkiksi tällä ja ensi viikolla kodissa on taiteen myyntinäyttely. Perjantaina 10.2. Suisto-klubilla pidetään tukikonsertti.

Koivikko-kodin johtaja Riikka Koivisto kertoo, että viime vuonna tappiota tuli yli 100 000 euroa. Säätiön ylläpitämälle Koivikko-kodille tilanne oli erittäin paha.

-Heti tehtävääni tultuani aloitin säästöt kaikessa muussa paitsi potilaiden hoidossa. Henkilöstö oli todella kovilla, mutta saavutimme mittavia säästöjä. Kun tilanne tuli julki, saimme yli 100 000 euroa lahjoituksia, ja kunnat tekivät kanssamme kattavia sopimuksia, Riikka Koivisto kertoo.

Henkilöstön venymistä ja hyvää henkeä hän ylistää estoitta. Hänen mukaansa Koivikko-koti huomattiin tärkeänä toimijana.

-Nyt uskallamme rauhoittua työntekoon.

Monenlaista kevyttä musiikkia

Perjantaina Suisto-klubilla järjestettävässä tukikonsertissa esiintyvät Ystäväni Kivireki, Mellowtone ja Vanaja Big Band. Liput maksavat kympin, josta puolet menee Koivikko-kodille.

Kivireki soittaa kalevalaisvaikutteista progejazzia saman genren vaikuttajan Piirpaukkeen hengessä. Mellowtone soittaa kahdeksan hengen voimin soulia ja funkia. Ison orkesterin sovituksia soittaa Vanaja Big Band Raimo Ollinkankaan johdolla.

Kivireki perustettiin 1973 ja hajosi 1979. Nyt se esiintyy ensi kertaa julkisesti 33 vuoden tauon jälkeen.

Illan solistit ovat Noora Herranen, Ida Juurinen ja V ille Kurki.

Kaikkia ehtii kuulla

Konsertin yhtenä puuhamiehenä toimiva Jukka Lindberg Vanaja Big Bandistä kertoo, että illan ohjelma mahdollistaa kaikkien kolmen orkesterin kuuntelemisen, vaikkei paikalla ehtisi olla koko aikaa.

Soitto alkaa kahdeksalta, ja yhteentoista mennessä kaikki esiintyjät ovat olleet lavalla. Jos mukaan tulee vasta myöhemmin, ehtii kaikkia kuulla, mutta eri järjestyksessä, sillä soitto jatkuu yhteen asti.

-Isolle orkesterille on vähänlaisesti esiintymistilaisuuksia. Ajattelimme, että tässä voimme saada paljon väkeä liikkeelle ja toimia hyvin asian puolesta, Lindberg kertoo.

Hän on kaupungin terveys-, toimintakyky- ja ikäihmisten palvelujen tilaajajohtaja, joten hoiva-asiat ovat sitäkin kautta tuttuja. Konsertti on kuitenkin puhtaasti harrastustoimintaa. (HäSa)