Uutiset

Koivulahti ja Nuorteva pronssille Euroopan cupissa

Hämeenlinnan Judoseuran Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva saalistivat pronssia viikonvaihteessa Tartossa käydyssä Euroopan cupin kilpailussa. Koivulahti otteli lauantaina A-66 kg:n sarjassa ja Nuorteva sunnuntaina A-81 kg:n sarjassa.

Koivulahti aloitti Belgian Thomas Lissensiä vastaan. Lissens on rankattu sijalle 26 Euroopan listoilla. Ottelu ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun Koivulahti heitti ensimmäisestä aloituksesta belgialaisen ipponin arvoisella aiturilla (pisteet 10-0).

Toiseen otteluun vastaan asettui Latvian Deniss Anischenko. Anischenko julistettiin lopulta voittajaksi yukolla (5-0) Koivulahden saamien varoitusten turvin.

Koivulahden tie jatkui keräilyerissä Tanskan Vaaben Pederseniä vastaan. Suorituspisteitä ei ottelussa nähty, mutta Koivulahden aktiivisuus aiheutti tanskalaiselle kaksi varoitusta ja sitä myöten Koivulahdelle voittoon tarvittava yuko 5-0.

Toisessa keräilyottelussa Koivulahti sai vastaansa Latvian Arturs Grigorjevsin. Koivulahden aktiivinen ottelutyyli tuotti jälleen tulosta ja latvialaista varoitettiin passiivisuudesta. Koivulahti sai varoituksista johtuen yukon, joka riitti voittoon.

Pronssiotteluun Koivulahti sai vastaansa tanskalaisen Phuc Hong Cain, joka on tunnetusti todella monipuolinen ja taitava ottelija. Hän on muun muassa nuorten MM-pronssimitalisti.

Koivulahti otteli räväkästi ja piti hurjaa vauhtia yllä, eikä tanskalainen saanut otteita Koivulahdesta. HämJS:n ottelija kuittasi lopulta otetaistelun itselleen ja sai heitettyä vastustajansa uhrautumisheitolla taaksepäin ja sai tästä yukon 5-0, joka lopulta riitti pronssimitaliin.

Hyviä näyttöjä EM-kisoihin

Kovatasoisen kisan pronssi oli arvokas saavutus matkalla kohti kesän EM-kilpailuja.

-Tosi hyvä fiilis. Tekniikat eivät olleet ihan kohdillaan kaikissa otteluissa, mutta tänään tuli hyviä tahtovoittoja, Koivulahti iloitsi pronssiottelun jälkeen.

Lalli Nuorteva otteli myös hienot kisat. Nuorteva aloitti Viron Maksim Bajunovia vastaan. Hän hallitsi ottelua vahvalla otetaistelulla. Bajunov sai lopulta kaksi varoitusta ja hämeenlinnalainen voitti yukolla 5-0 ja eteni toiselle kierrokselle.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Latvian kova Nikita Voloshins, jonka Nuorteva oli voittanut Viron avoimissa. Hän oli tällä kertaa terävänä ja vei ottelun nimiinsä.

Voloshins voitti lopulta koko sarjan kultaa ja Nuorteva jatkoi keräilyerissä. Keräilyissä vastaan asettui ensin Viron Maxim Katashov. Ottelu eteni Nuortevan hallinnassa ja virolaiselle tuomittiin jopa kolme varoitusta, joiden ansiosta Nuorteva voitti wasarilla 7-0.

Seuraava ottelu oli Viron Sten Motusta vastaan ja panoksena oli jo pääsy pronssiotteluun. Nuorteva aloitti tahmeasti ja sai kaksi varoitusta. Nuorteva piristyi kuitenkin ja heitti eestiläisen wasarin arvoisella uchi-matalla (7-0) ja tämä riitti ottelun voittoon.

Pronssiottelun Nuorteva voitti kumartamalla, sillä Viron Dmitri Zamorski loukkasi polvensa semifinaalissa, eikä pystynyt jatkamaan kisaa. (HäSa)

Menot