fbpx
Uutiset

Kokemus valttia SM-yörasteilla

SM-yösuunnistuksen Heinolan Vierumäen vaativa ja paikoin peitteinen maasto vei uhkarohkeilta yrittäjiltä mahdollisuudet ja kokeneet yöketut ottivat pääsarjojen mestaruudet. Miesten yhdentoista kilometrin raskaan radan eteni voittaja tamperelaisen Kooveen Jani Lakanenkin vain niukasti alle seitsemän ja puolen minuutin kilometrivauhtia, mikä on nykyään varsin maltillista menoa. Konkari Lakasen jälkeen hopeaa suunnisti , hänkin kokenut menijä, kirkkonummelaisen Lynxin Aapo Leskinen minuutin ja viisitoista sekuntia hitaammin.

Pronssille ylsi sitten mitalikolmikon todellinen yllättäjä, Ikaalisten Nousevan Voiman Ville Parkkinen jäi vain kuuden sekunnin päässä hopeasta. Mitaleiden ulkopuolelle neloseksi jäänyt Helsingin Suunnistajien Einari Heinaro hävisi mestarille jo kolmisen minuuttia.

– Kyllä minullakin oli monin paikoin epävarma olo ja se toi tavallaan turhiakin pysähtelyjä hetkisiksi. Lopputulokseen olen silti aivan supertyytyväinen. Jos joku vielä ohi tulee, kumarran syvään paremmalleni, Lakanen jutteli maalissa.

Leskinen kertoi tehneensä alussa pari minuutin hakua, mutta jatkon sujuneen hyvin. Hän piti korpimaastoa nautittavana suunnistettavana.

Naisten tämän vuoden keskimatkan MM-hopeamitalisti Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen hallitsi vauhtinsa maastoon sopivaksi. Hopean saanut yllättäjä Angelniemen Ankkurin kanadalainen Emily Kemp jäi 7,2 kilometrillä yli kolmen minuutin päähän kukistaen oululaisen SK Pohjantähden Marttiina Joensuun kahdella sekunnilla.

– Reitinvalintoja piti suorastaan ihmetellä kunnolla. Vauhtia yritin kiristää aina, kun siihen oli vähänkin varma mahdollisuus. Eipä tätä juurikaan ole harjoiteltu, sellaiset parikymmentä minuuttia olin lamppua testaamassa yhtenä iltana, Rantanen tuumi.

Kanta-Hämeeseen tuli kolme mestaruutta: Hämeenlinnan Suunnistajien Olavi Erkkilä otti jälleen kerran kultaa, nyt H75-sarjassa yli neljän minuutin erolla, ja voittoihin ylsivät myös Erkki Lätti LHR H85 ja riihimäkeläinen Kaija Lahti LeSi D80. Hopealle H55:ssä ehti Hauhon Sisun Jukka-Pekka Rantio vain viisi sekuntia mestarista ja pronssia saivat KooVeen hämeenlinnalainen Jouni Heinonen H35 ja EsSun Pertti Laurila H80. HlS:n Meiju Lehtinen jäi neloseksi vain neljä sekuntia mitalista D15:ssä ja Hiisirastin forssalainen Anne Pelto-Huikko D55 oli viides. HäSa

 

 

Asiasanat

Menot