Uutiset

Kokemus voitti nuoruuden

Naisten suomensarjan etelälohkon lohkovälierät täräytettiin käyntiin paikalliskamppailulla, kun runkosarjan ykkönen Hämeenlinnan Paukku sai vastaansa nelosen Janakkalan Janan. Peli eteni kotijoukkueen komennossa, ja voitolla Paukku on askeleen lähempänä lohkofinaalia. Loppunumerot 2–0 (5–0, 12–7) eivät jättäneet lopulta selittelyille sijaa.

Nuhaisesti alkanut avausjakso lähti kunnolla käyntiin Paukun toisessa sisävuorossa, jossa joukkue takoi peräti neljä juoksua.

Minna Varis ja Lotta Immonen antoivat mailan varressa painetta Janan polttolinjaan. Emmi Alatalo ja Maarit Lindberg kipittivät kotipesän turvaan pallon hieman polttaessa janakkalalaisten räpylässä.

Heti perään Marjukka Mäkinen löi läpi kolmospesän päältä. Sanni Järveläinen ja Immonen toivat juoksut. Pelituomari Matias Laukkanen poltti tylysti mutta täysin ansaitusti Mäkisen kolmospesän kynnykselle ja käännytti kunnaria tuulettamaan lähteneen Paukun jokerikotiuttaja Inka Kuuras-Tuohimaan kulmalipulta takaisin kotipesään.

Toinen jakso näytti jo ratkenneen, kun Paukku siirtyi kolmannen vuoroparin aloittavallaan 7–2-johtoon. Jana tuli kuitenkin tasoihin, kun Paukun lukkari Mäkinen lahjoitti jakson kolmannen ja neljännen vapaataipaleensa, Katri Oksanen löi kunnarin ja yhden tavallisen ja Mäkisen tilalle lautasen ääreen vaihdetun Terhi Mantilankin käsi tärisi juoksun arvoisesti. 

Kokenut kotijoukkue oli kuitenkin ratkaisuhetkillä nuorta Janan ryhmää piirun verran terävämpi ja vei toisen jakson ja koko ottelun lopulta helpohkosti nimiinsä.

Paukun kokenut pelinjohtaja ja itsekin syöttölautasen ääressä monessa liemessä keitetty Mikael Mantila ei hätkähtänyt joukkueensa orastavaa lukkariongelmaa. 

– Olen ihan tyytyväinen meidän pelin tasoon. Ulkopeli toimi hyvin. Se oli tänään voiton avain. Me olemme vetäneet koko kauden kolmen lukkarin taktiikalla. Ei siinä mene pupu pöksyyn. Sitten pyöritellään uusia lukkareita. Ei se ole sen kummempaa, Mantila jutteli.

– Peli muuttuu hieman, kun menemme Turengin kaukaloon. Lähdemme pitämään hauskaa ja katkaisemaan sarjaa.

Janan viuhkavelho Mika Järvinen myönsi pelin jälkeen joukkueiden tasoeron.

– Me pääsimme ilmaiseksi peliin mukaan vapaataipaleilla. Toisaalta annoimme itse harhaheitoilla Paukulle juoksuja. Jäätymisiä tuli ikäviin paikkoihin. Niihin ei ole varaa tällaista joukkuetta vastaan.

– Me nollaamme tämän pelin ja lähdemme sunnuntaina haastamaan vastustajaa. Meillä ei ole mitään hävettävää. Ilmaiseksi emme tule antamaan mitään. Lopulta kuitenkin parempi joukkue voittaa, kiteytti Järvinen.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan siis heti sunnuntaina kello 16 Turengin Kansanpuistossa. Kahdella voitolla irtoaa paikka lohkofinaalissa, jonka voittaja nousee ykköspesikseen. Jos voitot ovat viikonlopun pelien jälkeen tasan, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu Hämeensaaressa tulevana keskiviikkona. HäSa

Asiasanat