fbpx
Uutiset

Kokeneellakin on perhosia vatsassa

HPK:n liigajoukkueen kapteeni Riku Hahl on kokenut jääkiekkoilija, joka on kokenut pitkällä urallaan sarja-avauksen monta kertaa. Silti perjantain liiga-avaus Lahden Pelicansia vastaan on Hahlillekin vähän aikaisempia vuosia kovempi juttu.

– Pitkästä aikaa vähän jännittää tai on hieman erilainen tuntemus kauden alkaessa. Ei laji silti miksikään ole muuttunut: luistimet ovat edelleen jalassa ja kiekolla ja mailalla pelataan. Fiilis on joka tapauksessa ihan kiva, ja perhosia on pikkuisen enemmän mahan pohjassa kuin neljä tai viisi vuotta takaperin, Hahl kertoo.

Hahlin ja päävalmentaja Pasi Arvosen mielestä HPK:ssa vallitsee tällä hetkellä rento fiilis.

– Joukkueessa on ihan mukavan oloisia jätkiä. Pikkuhiljaahan joukkue hitsautuu yhteen, eikä se napin painalluksella tule. Kylmä fakta on se, että mitä paremmin suoritamme jäällä, sitä paremmin joukkue hitsautuu myös kopissa. Ne tukevat myös toisiaan. Jos joskus tulee jäällä vähän hankalampi jakso, tarvitaan kopissa hyvää fiilistä. Joukkueessa on paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia ja se näkyy harjoituksissakin. Välillä touhu menee koheltamiseksikin, mutta on hyvä, että jätkillä on virtaa, kippari naulaa.

Kapteeni painottaa, etteivät hän ja toinen kokenut paluumuuttaja Antti Miettinen tulleet Kerhoon opettajiksi.

– Juteltiin paljon Mietsun kanssa, mitä voimme tähän tuoda. Olemme tulleet siihen lopputulokseen, että olemme jäällä ihan omia itsejämme. Loppujen lopuksi voi olla jäällä vastuussa vain itsestään ja auttaa muita sillä tavalla. Emme tulleet tänne opettajiksi vaan pelaajiksi. Yritämme omalla arjen tekemisellämme nostaa tasoa. On tärkeää, että rutiinitaso nousee. Teemme parhaamme, ja muut saavat halutessaan matkia niin paljon kuin haluavat. Ei ketään voi jäällä kädestä pitää.

Päävalmentaja Arvosen mukaan perjantain vastustaja Pelicans on kovaa töitä tekevä joukkue.

– Se on ennen kaikkea hyvin luisteleva ja fyysinen joukkue, joka paineistaa paljon. Meidän pitää pystyä kääntämään ja rikkomaan rytmiä. Pelicans on vaarallinen, jos se pääsee koko ajan paineeseen, Arvonen arvioi.

Sakari Manninen johtaa HPK:n ensimmäistä hyökkäysketjua laidoillaan Peter LeBlanc ja Miettinen. Hahlin laidoilla hyökkäävät Vojtech Polak ja Patrick Holland. Kerhon kolmannen ketjun keskushyökkääjä on Juhani Jasu laidoillaan Heikki Liedes ja Joona Karevaara. Waltteri Hopponen, Otto Paajanen ja Juha Koivisto. Puolustajaparit ovat Joni Tuulola–Joonas Lehtivuori, Santeri Saari–Petteri Nikkilä ja Henrik Forsberg–Henri Auvinen ja maalissa pelaa Jere Myllyniemi.

HPK esittelee perjantaina liigajoukkueensa lisäksi uudistunutta ottelutapahtumaa. HPK–Pelicans-ottelussa saa ensiesityksensä Vexi Salmen sanoittama ja Kassu Halosen säveltämä uusi HPK-kappale. Lisäksi HPK on panostanut jäähallin uusiin valoihin, joiden avulla mm. koko jää on mahdollista värjätä oranssiksi. HäSa

Asiasanat

Menot