Uutiset

Kokenut SM-mitalirohmu Jaakko Kero piti Linnahölkän kovinta vauhtia

Turun Urheiluliiton Jaakko Kero, 38, juoksi Linnahölkän voittajaksi Hämeensaaren ja rantareitin maaston kympillä. Kero debytoi Linnahölkässä ja vei voiton ajalla 33.26.

Hämeenlinnan Kisan ja Joken Tallin järjestämän hölkän voitosta oli luvassa bonuspalkinto reittiennätyksestä, mutta Simo Wannaksen (32.33) ja naisten sarjan Laura Markovaaran (35.34) ennätykset jäivät rikkomatta.

Satakunta osanottajaa sai vilvoittavan, raikkaan ja äkkisäisen sadekuuron lähes täsmälleen lähtöhetkellä.

-Juoksu kulki kivasti. Sade teki hyvää, sillä oltiinhan lähes 30 asteen lukemissa. Sade raikasti kivasti, sanoi voittaja Jaakko Kero.


Puolimatkaan asti ?riitti vastusta

Kero sai kunnon vastuksen lähes puolimatkaan saakka, mutta sen jälkeen pahimmat uhkaajat joutuivat päästämään Keron karkumatkalle. HH-2000:n Tuomas Kaitavirta (34.35) ja Pälkäneen Lujan Aki Niemi (35.34) olivat lopulta Keron jälkeen seuraavina.

-Hieno ja miellyttävä reitti. Loppu tuli oikein nätisti, Kero sanoi tyytyväisenä.

Tammisaaressa asuva Kero pysähtyi Pohjanmaalle suuntautuvalla lomamatkallaan Hämeenlinnassa, kun kohdalle osui sopiva juoksutapahtuma.

-Mukava nähdä muitakin hölkkiä, mitä yleensä tulee kierrettyä. Kisa on parasta harjoittelua, Kero sanoi.

Kero on valtakunnan maratonhuippuja, sillä hän oli EM-kisaedustaja vuonna 2006. Hänellä on kuusi maratonin SM-mitalia. Kero vei mestaruuden kymmenen vuotta sitten. Hän on voittanut neljä hopeaa (2003, -04, -05 ja -08) sekä viime vuonna pronssin.

-Maratonennätykseni on 2.19.27, jota on mahdollista parantaa. Kun harjoittelee töiden ohessa kokonaisuus on hallittava. Palautuminen on isoin ongelma. Toisaalta on kiva harrastaa, kun ei ole pakko menestyä, Tammisaaren sairaalan ravitsemuspäällikkönä työskentelevä Kero sanoi.


Kero juoksee ?kympin kotikisoissa

Kero oli keväällä SM-maantiejuoksun puolimaratonilla kuudes neljä minuuttia voittaja Jussi Utriaiselle hävinneenä.

-Kolmen viikon päästä kotistadionillani Turussa Kalevan Kisat. Kiva juosta ison yleisön edessä. Kymppitonnin ennätykseni on 30.08, mutta nyt saatan olla alle 31 minuutin kunnossa. Mitalisaumoja minulla ei kuitenkaan ratamatkoilla ole, Kero arveli.

Nokian Urheilijoiden Ida Rintala, 19, voitti naisten kilpailun. Rintala käytti aikaa 42.03. Team Raholan Anu Ossberg (44.13) ehti toiseksi. Teivo Stayersin Terhi Halonen (45.11) oli kolmas.

-Tosihyvät fiilarit. Hyvä, että alkoi sataa ennen lähtöä. Tykkäsin maastosta tosi paljon. Minun kannaltani olisi voinut olla enemmän ylämäkiä, pohti Ida Rintala.

Rintala debytoi miesten voittaja Keron tapaan Linnahölkässä perjantaina.

Ida Rintalan päälaji on hiihto.

-Juoksen hiihdon ohessa. Hiihdossa olen ollut SM-kisoissa 14. perinteisen viidellä kilometrillä viime vuonna. 17-vuotiaiden SM-kisoissa olin kuudes 3000 metrin juoksussa, hiihdossa Kankaantaan Kisaa edustava Rintala kertoi.


Tuomioja on yhä ?loistokunnossa

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja, 65, on edelleen loistokuntoinen. Hän juoksi kympin ajassa 53.15.

-Ensimmäinen kisani tässä hölkässä. Hämeenlinnassa olen juossut ennenkin. Kaunis ja mukava reitti. Aikani oli nykykuntoon hyvä, sillä olenhan jo 65-vuotiaiden sarjassa, sanoi Tuomioja.

Helsingin Jyryä edustava Tuomioja täytti 65-vuotta tasan viikko sitten eli heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

-Voi olla, etten osallistu enää ratajuoksussa ikämiesten SM-kisoihin. Rata käy jaloilleni liian koville, estespesialistina tunnettu Tuomioja sanoi. (HäSa)