Uutiset

Kokin mälli aiheutti 30 ruokamyrkytystä

Poliisi piti alkuviikosta kambodzhalaiselle kokille kattavan luennon hygieniasta.

Sieng Sang, 39, oli valmistanut melkoisen padallisen nuudelikeittoa kauppoihin myytäväksi. Kesken kokkauksen kokin suusta oli päässyt putoamaan mälli keittopataan. Seurauksena oli ruokamyrkytys noin 30 kambodzhalaiselle.

Suuri määrä yhtaikaisia ruokamyrkytyksiä sai viranomaisten kiinnostuksen heräämään. Jäljet johtivat nuudelikeittoon, ja sen tutkimuksissa sopasta löytyi Sieng Sangin tupakkamällin myrkkyä.
Kokki Sieng Sang ei omien sanojensa mukaan ollut huomannut mällin putoavan keittoon. Mälli naiskokin suussa ei Kambodzhassa ole harvinaisuus. Kambodzhassa myös naiset jauhavat mälliä melkein kuin amerikkalaiset purkkaa.

Muffy-neiti heittää haasteen suomalaisille pituushyppääjille

Käärmeen pituuden mittaaminen saattaa olla niin hankalaa puuhaa, että operaatioon tarvitaan neljä miestä ja yksi nainen. Yhdeksänvuotiaan burmanpytonin Muffyn mittaaminen oli juuri tällainen operaatio.

Amerikassa asusteleva Muffy piti mittausta vastenmielisenä toimena. Se kiemurteli ja vääntelehti antaumuksella tehden mittaajien olon mahdollisimman tukalaksi.

Kesti 15 minuuttia, ennen kuin mittaustulos oli valmis. Muffyn pituus on 6 metriä ja 70 senttiä. Muffyn päästä päähän hyppäämisessä olisi suomalaisille naispituushyppääjille haastetta kerrakseen. Ringa Ropo-Junnilan Suomen ennätys on 6 metriä ja 85 senttiä.

Muffyn omistajat ostivat käärmeen viisi viikkoa sitten Miamista. He tietävät, että pytonin kanssa ei ole leikkimistä.
– Joku menee lemmikkieläinkauppaan ja ostaa pytonin. Se on jännää. Ensin käärmeelle pitää syöttää hiiriä. Niiden avulla se jatkaa kasvamistaan, ja pian sitä täytyy ruokkia rotilla. Eikä kestä kauaakaan, kun pyton on valmis ahmaisemaan normaalikokoisen ihmisen. Lemmikkipytonin ottaminen on vaarallista leikkiä, Muffyn omistajiin kuuluva Bob Cowlishaw luennoi.

Cowlishaw muistuttaa, että Muffy ei vielä ole saavuttanut täyttä pituuttaan. Mittaa tulee edelleen 30-60 senttiä vuodessa. Pian ovat Suomen miespituushyppääjätkin jo lujilla.

Pop-tähti Jackson vaihtaa asuinmanteretta

Pop-ikoni Michael Jackson aikoo muuttaa Eurooppaan aloittaakseen musiikkiuransa puhtaalta pöydältä.

Jacksonin edustaja kertoi tiistaina, että 47-vuotias poppari oli ollut shoppailemassa taloa Euroopasta, mutta ei päättänyt vielä mitään lopullista. Jackson ei kuitenkaan ole aikeissa myydä Kaliforniassa sijaitsevaa yli 1 000 hehtaarin tilaansa Neverlandia, jossa hänen väitettiin ahdistelleen nuorta syöpäpotilasta.

Jackson on viettänyt suurimman osan ajastaan Bahrainissa viime vuoden kesäkuun oikeudenkäyntinsä jälkeen. Jackson vapautettiin syytteistä, jotka koskivat lapsen hyväksikäyttöä.

Hiljaiseloa viettänyt viihdetaiteilija ilmoitti aikaisemmin suunnitelmistaan julkaista uusi albumi vuonna 2007 ja kertoi harkitsevansa kiertuetta. Jacksonin edellinen albumi ”Invincible” on vuodelta 2001. Hän on julkaissut sen jälkeen kuitenkin monia hittikokoelmia.

STT

Päivän lehti

7.7.2020