Uutiset

Kokkolan pojat viihtyivät Pullerilla

Kokkolalaisen Gamlakarleby Bollklubbin D12-junioreiden jalkapallojoukkue vietti viikonvaihteen Hämeenlinnassa. Pojat olivat mukana Hämeenlinnan Jalkapalloseuran isännöimässä Cumulus-turnauksessa.

Suurin osa pojista oli ensimmäistä kertaa mukana HJS:n turnauksessa, mutta reissu ei tainnut jäädä viimeiseksi.

– Täällä on ollut ihan kivaa. Sääkin on suosinut pelejämme, jutteli 11-vuotias GBK:n pakki Benjamin Ventlin.

Benjaminin joukkue yöpyi Seminaarin koululla ja päivät paineltiin aamusta iltaan jalkapallon perässä. Pullerin kentällä pojat kirmasivat myös silloin, kun Leijonat voittivat Venäjän jääkiekon MM-kisojen välierissä.

– Joo. Se matsi jäi kyllä näkemättä, mutta muuten olemme seuranneet MM-kisoja aika tarkkaan, Ventlin sanoi.

GBK kohtasi Pullerilla myös Hämeenlinnan seudun joukkueita. Sunnuntaina joukkue kohtasi muun muassa Tervakosken Padon.

– Meillä on seuraava matsi juuri Patoa vastaan. Siihen peliin me tässä lämmittelemme, Ventlin sanoi.

GBK:n valmentaja Peter Finell kehui HJS:n turnausta. Kokkolan pojille pelit Hämeenlinnassa osuivat myös hyvään saumaan.

– Halusimme juuri tähän vuodenaikaan yhden suuremman turnauksen ja sellainenhan löytyi Hämeenlinnasta. Tämä on pojille kiva kokemus ja hyvää harjoitusta oman seudun piirinsarjojen pelien lomassa. Meillä on mukana joukkueet sekä kilpa- että harrastesarjoissa. Mukana on myös pelaajien vanhempia, Finell muistutti.

Myös HJS:n E10-joukkue valmistautui sunnuntaina iltapäivästä seuraavan otteluunsa. Iloiset kaverukset Riku Mäkelä ja Jimi Välkkynen olivat hekin viihtyneet hyvin Pullerilla.

– Ja tänään pitää vielä valvoa ja katsoa Leijonien finaali. Kyllä me jaksetaan, lupasivat pojat.

HJS:n turnaus oli tänäkin vuonna todella suuri tapahtuma. Turnauspäällikkö Janne Heinonen arvioi Pullerilla vierailleen päivittäin jopa nelisentuhatta futiksen ystävää. Joukkueita oli mukana aiempien vuosien tapaan eri puolilta Suomea.

– Meillä oli tänä vuonna mukana kaikkiaan 101 joukkuetta, joista parisenkymmentä oli HJS:n väreissä. Yhdellätoista kentällä pallon perässä viiletti reilut 1600 pelaajaa, mutta taustajoukot mukaan lukien täällä kävi kyllä paljon enemmän väkeä, Heinonen arvioi.

HJS:n kevätturnauksella on myös pitkät perinteet. Ensimmäinen junnuturnaus järjestettiin jo vuonna 1974.

–  Tämänkertainen turnaus oli poikaturnaus, jossa pelasivat ikäluokat F8C14. Jokaisella ikäluokalla oli vähintään viisi peliä, mutta F-ikäluokissa ei pelattu vielä sijoituksista. Vasta E-junnuissa ja vanhemmissa ikäluokissa oli alkusarjan pelit, ja paremmuudet ratkaistiin sunnuntain otteluissa. Kaikissa ikäluokissa oli sekä harraste- että kilpatason sarjat, turnauspäällikkö Heinonen kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.7.2020