Uutiset

Kokkolan Tiikereille jäi paljon kirittävää

Stroitel Minskin vahva hyökkäyspeli oli myrkkyä Kokkolan Tiikereille miesten Mestarien liigan karsintakierroksen ottelussa keskiviikkona Minskin hienossa Falcon Club -areenassa.

Stroitel haparoi vain kolmannessa erässä, mutta voitti ottelun erin 3–1 (25–20, 25–22, 13–25, 25–17).

Joukkueet kohtaavat toisen kerran sunnuntaina Kokkolan jäähallissa. Jos Tiikerit voittaa kotiottelunsa 3–0 tai 3–1, ratkaisu haetaan kultaisesta erässä. Minskille riittää jatkopaikkaan 3–2-tappiokin.

Kotijoukkueen nostoprosentti oli keskiviikkona komea 70 ja se loi pohjan hyvälle hyökkäyspelille. Bosnia ja Herzegovinasta kotoisin oleva passari Zeljko Coric rakensi hyökkääjille järjestään hyviä paikkoja, eikä Tiikerit pystynyt puolustamaan vastustajansa hyökkäyksiä kuin harvakseltaan.

– Stroitelilla oli parempi hyökkäys ja se ratkaisi, arvioi myös Tiikerien päävalmentaja Jukka Mäkihannu.

Kokkolalaisista Antti Ropponen ja Enderwin Herrera tekivät 14 pistettä, mutta kumpikin sortui turhan paljon myös virheisiin.

Mäkihannu uskoi, että sunnuntaina on edessä erilainen ottelu.

– Emme mekään jäähallissa harjoittele. Pääasia on kuitenkin, että pääsemme seuraavaksi kotiin. Ei Stroitel ole ylivertainen vastustaja. Kyllä se on voitettavissa. Stroitelin torjunta on isompaa, mihin olemme tottuneet. Isoissa palloissa meidän on tehtävä paljon töitä.

Tiikerit uudistui viime kaudesta todella paljon.

– Aina joukkue on rakennusvaiheessa. Kesällä saimme joukkueen kokoon ja paljon on töitä edessä. Tällaiset painepelit käyvät meille hyvästä opista, Mäkihannu jutteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic