Uutiset

Koko ajan kohti parempaa

HPK:n kanadalaisvahvistus Philippe Cornet on saanut jääkiekon liigavauhdista hyvin kiinni. Laitahyökkääjä on onnistunut maalinteossa kauden kummassakin ottelussa ja toivoo tahdin pysyvän yllä myös perjantain kotiottelussa Jyväskylän JYP:a vastaan.

– On tietysti realistista, et­ten maalaa joka pelissä. Tärkeintä on yrittää parantaa koko ajan. Yksi sellainen asia on laukoa enemmän. Olen ampunut kahdessa ottelussa neljä kertaa, joista kaksi on mennyt sisään eli osumatarkkuus on 50 prosenttia. Se on korkea, eikä voi pysyä sellaisena, Cornet muistuttaa.

26-vuotias hyökkääjä on joka tapauksessa tyytyväinen, että onnistumisia on tullut heti alussa.

– Pelaajana haluaa saada onnistumisen heti ensimmäisessä ottelussa, jos se vain on mahdollista. Usein sanotaan, että ensimmäinen maali on vaikein tehdä ja nyt se on ainakin pois tieltä. Olen aina keskittynyt enemmän prosessiin kuin tuloksiin. Uskon vahvasti, että saan palkinnon, jos teen asiat hyvin. Sama pätee koko joukkueen pelaamiseen.

Samaa mieltä on myös HPK:n valmentaja Timo Turunen.

– Se on hyvin pitkälle meidän arvomaailmaamme. Kun päivittäinen tekeminen on korkealla tasolla, tulee peruspelaamisestakin hyvää. Huippusuoritusta kohti mennään, mutta myös peruspelin pitää olla hyvää.

Turusen mukaan kotijoukkueen pitää olla JYP:a vastaan aktiivinen, sillä sellainen on myös vastustaja.

– JYP puolustaa tiiviisti ja aktiivisesti, eikä ole peruutteleva joukkue. Sillä on hyvä sekoitus kokeneita huippupelaajia ja tulevaisuuden tähtiä. JYP:lla on taustalla tappioita, mutta se on sen vuoksi varmasti nälkäinen vastus. CHL:n Linköping on ainoa joukkue, joka on tehnyt JYP:lle neljä maalia, muuten ovat laskeneet nolla, yksi tai kaksi maalia kaikissa otteluissa. Hyvää puolustusta lähdemme murtamaan, Turunen suunnittelee.

Norjan pääsarjassa viime kaudella kiekkoillut Cornet kehuu liigan tasoa.

– Taso on tietysti kovempi kuin viime vuoden sarjassani, paljon nopeampaa ja taitavampaa. En ole nähnyt kaikkia joukkueita, mutta useampi joukkue haluaa pitää kiekkoa. Pohjois-Amerikassa pelataan enemmän kiekkoa päätyyn ja painetaan perään, Cornet arvioi.

Erilaiseen pelityyliin tottuminen vei pelaajalta jonkin verran aikaa.

– Pelasimme kahdeksan harjoitusottelua ja nyt sarjapelejä on takana kaksi. Muutama ottelu totuttelemiseen meni, mutta nyt tuntuu jo ihan hyvältä. Jos en olisi tähän mennessä peliä sisäistänyt, tuskin pystyisin sitä lainkaan tekemään, kanadalainen sano0.

Katso video HPK:n ottelupäivinä ennakkovideot ja pelin jälkeiset pelaajahaastattelut osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat