Uutiset

Koko HlHS:n naiskolmikko Rukalle

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen on valittu ensi viikonlopun Rukan maastohiihdon maailmancupin avausosakilpailuun.

A-maajoukkueeseen kuuluvan Monosen paikka oli jo ennakkoon selvä ja hänet nimettiin sekä sprinttiin että 10 kilometrille. Molemmat matkat kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla.

– Olen ollut alkuviikon vielä Rovaniemellä ja keskiviikkona on tarkoitus lähteä Rukalle. Sprintissä tavoitteena on jatkoon pääsy ja kympillä toivon parempaa hiihtoa kuin Suomen cupissa. Sijoituksena olen tyytyväinen jos kymmenen joukkoon pystyn hiihtämään, Mononen ennakoi.

Suomella on Rukalla maajoukkueen kuuden paikan lisäksi isäntämaana molemmille matkoille yhdeksän kansallisen ryhmän paikkaa.

Hakala ja Kainulainen nimettiin sunnuntain kympin kisaan.

– Sairastelut ovat toivottavasti tältä kaudelta ohi. Rukalla tavoitteena on kauden ensimmäinen ehjä hiihto. Viime sunnuntaina Rovaniemen Suomen cupissa (P10km) oli hyvä lähtö, mutta vauhti ei riittänyt loppuun asti, kertoi Hakala, joka putosi lopputuloksissa sijalle 12.

Kainulainen sen sijaan hiihti Rovaniemellä yhden uransa parhaista kisoista ja oli yhdeksäs.

– Olen vielä Rovaniemellä ja menen välissä muutamaksi päiväksi Leville ja sitten lauantaina Rukalle. Innolla lähden kisaamaan, en ole ennen Rukalla kilpaillutkaan maailmancupia. Hyvää suoritusta lähden tekemään, sijoitustavoitteita on vaikea sanoa, Kainulainen tuumasi.

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic