Uutiset

Koko kansan Perttu

Voittaja ei lähtisi toista kertaa Big Brother -taloon, koska peli on julmaa ja raakaa.

Mitä tapahtui niille 50 000 eurolle, jotka Big Brother -ohjelmaan osallistunut Perttu Sirviö, 23, voitti joulukuussa 2005? Voisi kuvitella, että Sirviö on tarjonnut Vihdin paikallisessa kierroksen jos toisenkin ja rällännyt oikein kunnolla.

– Onhan tässä tullut juhlittua, Sirviö virnistää ja ja pistää tupakaksi.

Heti perään hän kuitenkin paljastaa, että voittorahat on sijoitettuna rahastoihin. Ei uskoisi.

– Ei niin. Mulla on riittänyt duunia, enkä ole tarvinnut ylimääräistä. Haluan käyttää rahat joskus tulevaisuudessa johonkin hyödylliseen. Nyt kun ne on sijoitettuna, ne ei polttele käsissä. Se oli ihan mun oma idea.

Sirviö siemailee teetä terassilla ja yrittää parannella angiinaa. Viime yönä alkoi hammastakin särkeä. Se ei silti menoa haittaa, mies höpöttää, naureskelee ja vilkuttaa tytöille, jotka ottavat kuvia. Kun on katsellut Perttua kolmen kuukauden ajan televisioruudusta, tuntuu, että just tollanenhan se on. Mutta Sirviö yllättää – jopa rahastopaljastuksen jälkeen.

– Haluan lukea aina etukäteen kaikki jutut, joita musta kirjoitetaan. Etenkin iltapäivälehtien. Siellä yksi sana saattaa muuttaa koko jutun ihan päälaelleen ja ihmiset uskoo niitä juttuja. Enkä muuten sitten aio ottaa kantaa, kuka on seuraavassa BB:ssä mun suosikki. Se olisi epäreilua muita kilpailijoita kohtaan.

Lisää on luvassa. Voisi kuvitella, että Sirviö on huvittanut itseään ja katsellut muutamia BB-jaksoja, joissa miehet sekoilevat alasti paljussa.

– En ole katsonut yhtään jaksoa Big Brotheria. Jonkun koosteen katsoin väkisin. On tosi julmaa katsoa itseään telkkarista. Ehkä sitten, kun olen eläkkeellä.

Takaisin Forssaan
Perttu Sirviö on ollut Big Brotherin jälkeen kiireinen.

– Se on loistavaa. Tulee kutsuja kaikkiin juttuihin ja erilaisia duunitarjouksia. Olen esimerkiksi tehnyt juontokeikkoja ja ollut telkkariohjelmissa vieraana. Olen nähnyt ja jutellut sellaisten ihmisten kanssa, joita ennen näki vain telkkarissa. Vaikka en mä kyllä telkkaria paljon katsele.

Tänä kesänä Sirviö on ollut myös maanrakennustöissä. Nyt hän pitää kesälomaa ja syksyllä pitäisi palata takaisin tietotekniikan opintojen pariin Forssaan.

Vaikka Sirviö on päässyt kesäfestareilla backstageille, hengaillut julkkisten kanssa ja maistellut ilmaisia drinkkejä ravintoloiden vip-tiloissa, hän sanoo, ettei ole muuttunut.

– Mihin mä muuttuisin, Sirviö nauraa silmät sirrillään.

– Eikä kaveritkaan ole mitään sanonut. Enhän mä ole edes julkkis. Ei tää voi nousta hattuun.

BB-talossa kilpailijat pohtivat usein, millaisia mahdollisuuksia julkisuus tuo työmarkkinoilla. Kisaajista vain yksi, Mika Linnamäki, on saanut oman ohjelman.

– En mä itke iltaisin itseäni uneen. Ei itseään kannata väkisin työntää mihinkään tv-show’hun. Eikä se ole edes BB:n idea.

Tosin Sirviö saattaa saada oman ohjelman. Kuluvalla viikolla on kuvattu pilottijakso, mutta Sirviö ei paljasta ohjelman ideasta sen enempää.

Talossa on koko ajan tyhmä olo
Uusi Big Brother alkaa elokuun lopussa. Sirviö tietää jo, mikä tulee olemaan kilpailjoille pahinta.

– Oleminen. Kolme kuukautta on pitkä aika olla tietämättä ulkomaailmasta yhtään mitään. Siinä tulee tosi tyhmä olo. Ei ole mitään sellaisia arkirutiineja kuten yleensä.

Sirviö yllättyi siitä, kuinka vähän ulkomaailmassa tapahtui kolmen kuukauden aikana viime syksynä.

– Nightwish hajosi ja Matti Wuori kuoli. Positiivisinta oli se, ettei läheisille sattunut mitään. Siitä tuli joskus tosi ahdistava olo, kun ei tiennyt, onko kotona kaikki kunnossa.

Sirviö ei lähtisi toista kertaa Big Brother -taloon.

– Se on julma kokemus ja raakaa peliä, hän virnistää ja laittaa perttumaisesti kädet puuskaan.

Millä voitto sitten Big Brotherissa Sirviön mielestä irtoaa?

– Pitää olla oma itsensä: huumorintajuinen ja sosiaalinen. Sellainen koko kansan ihminen, sopeutuja. (HäSa)

Nopeat Pertulle
Mitä kymmenen vuoden kuluttua?
– Pertulla voisi ehkä olla perheen tynkää. Ja joku kiva työ, voisin asua ulkomailla.

Unelmasi?
– Olla terve ja tehdä töitä joutumatta tosi kusisiin paikkoihin.

Mikä eläin olisit?
– Joku sellainen, joka lööbää, syö ja tykkää reissata. Ehkä koira, mutta se on niin tylsä vastaus. Laita, että seepra. Se on ainakin värikäs.

Mitä inhoat ihmisissä?
– Epäsosiaalisuutta ja ennakkoluuloisuutta.
– Miksi kävellä vittuuntuneen näköisenä, kun voi hymyilläkin. Onhan päiviä, ettei mikään napostele, mutta ei se mitään.

Mistä pöördismit syntyvät?
– Ne vaan tulevat. Itseironia on parasta.

Elämäsi tärkein ihminen?
– Kai ne on ne parentsit eli vanhemmat.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic