Uutiset

Koko koulu torilla Turengissa

Noin 530 Turengin yhteiskoulun ja lukion oppilasta osallistui torstaina opinahjonsa 50-vuotisjuhlintaan Turengin torilla. Tarjolla oli puheita ja bändimusiikkia.

Yleisönä olivat oppilaiden lisäksi tietysti koulun opettajat ja muut työntekijät. Torilla oli myös koulun entisiä opettajia ja oppilaita sekä muita janakkalalaisia.

Ensimmäinen esiintyjä Ida Bois kertoi käyneensä Turengin yläkoulua vuosina 2001-2004. Silloin hänen sukunimensä oli vielä Valkoniemi.

-Muistelen lämmöllä Tapio Mäenpään musiikkitunteja, Bois kertoi juhlaväelle.

Juhlapuheissa kävi ilmi, että paljon on muuttunut 50 vuodessa. Rehtori Marja-Leena Mahlamäki (entinen Kekki) kertoi, että koulunkäynti alkoi syksyllä 1960 Kuumolan seuratalolla 106 oppilaan ja kahdeksan opettajan vahvuudella. Muutos nykyiseen on iso.

-Tällä toritapahtumalla haluamme näyttää, miten iso yhteisö meitä Kansanpuiston kentän takana on.

Ida Boisin lisäksi torilla musisoi lukion oma bändi Misprinted Lies (eli Jaana Miettinen, Aleksi ja Elias Riikonen sekä Kristo Kilpeläinen).

Juhlinta jatkuu tänään perjantaina, kun lukion ilmaisutaidon ryhmä esittää muille oppilaille katkelmia koulun historiasta.

-He aloittivat projektin jo viime keväänä haastattelemalla koulun entisiä oppilaita ja opettajia, rehtori kertoi. (HäSa)