Uutiset

Koko peli unten mailla

Harvoin on HPK ollut kotonaan yhtä unessa kuin tiistaina Porin Ässiä vastaan. Kerho ei saanut jääkiekon liigaottelussaan ykköstä isompaa vaihdetta silmään missään vaiheessa. Ässät aloitti ihan yhtä kehnosti, mutta pystyi parantamaan ja vei lopulta voiton jatkoajalla numeroin 2–1 (0–1, 0–0, 1–0).

HPK roikkui yllättävän pitkään kiinni jopa kolmessa pisteessä. Se pääsi avauserän lopussa johtoon, kun Juhani Jasun syöttöyritys kimposi Aleksi Saarelan mailasta omaan maaliin. Jasun maalin kertoi aika paljon ottelun ensimmäisestä erästä. Ei kiekko maaliin oikein muulla tavalla kummankaan maalivahdin ohi olisi voinut mennäkään kuin oman pelaajan mailasta.

Kotijoukkue pääsi lopulta 3 minuutin 39 sekunnin päähän täydestä pistepotista. Joni Tuulolan huolimaton taklaus päästi kuitenkin Ässät ylivoimalle. Mika Niemi löysi syötöllään maalin eteen aivan vapaaksi unohdetun Jyri Marttisen, eikä hän erehtynyt. Sami Lähteenmäki puolestaan teki voittomaalin jatkoajan alussa 20 sekunnin pelin jälkeen ennen kuin Kerhon nelikko oli edes herännyt pelin jatkumiseen.

Vain Saroksen peli kelpasi

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli ihmeissään ottelun jälkeen.

– Emme olisi itse asiassa ansainneet yhtäkään pistettä tänään. Täytyy kaivaa taas huomenna esiin totuus, missä mennään. En ole tyytyväinen muuhun kuin Juusen pelaamiseen. On kuitenkin fakta, ettemme voi nojata koko ajan maalivahdin pelaamiseen. Teimme järkyttävän määrän henkilökohtaisia virheitä. Johtoasemassa loppuun hölmä jäähy. En tiedä, voiko sen laittaa nuoruuden piikkiin vai mihin. Kaivoimme itse koko kolmannen erän verta nenästä, Arvonen sanoi.

Päävalmentaja löysi kuitenkin heti pelin jälkeen yhden syyn Kerhon masentavan heikkoon esitykseen.

– Valmistautumisesta se lähtee liikkeelle. Joukkue ei ollut tähän otteluun valmis. Otan siitä osan tietysti omaan piikkiinni.

HPK saa miettiä ja etsiä vielä lauantaina Kuopiossa ihan hyvin kulkenutta peliään lauantaille asti.

– Onneksi on aikaa lauantaihin asti laittaa asiat kuntoon, Arvonen lupasi.

Aika paljon Kerhon pelaamisesta kertoo se, ettei Ässien maalivahdille Rasmus Rinteelle merkattu ottelun toisessa erässä yhtään torjuntaa, vaikka Kerho pääsi pelaamaan erässä kerran ylivoimaakin.

”Se oli sellaista seikkailua

Saros oli tiistaina hämeenlinnalaisten yksinäinen onnistuja.

– Ei peli kuitenkaan yhtä tulitusta omaan päätyyn ole. Pelimme ailahtelee, eikä se tänään ollut kovin viivasta oikeastaan missään vaiheessa. Se oli sellaista seikkailua, Saros näki.

Maalivahti ei osannut sanoa, miksi pelin taso ailahtelee paljon.

– Taustalla voi olla monta tekijää. Joskus urheilu voi olla tuollaista. Näistä pitää vain ottaa heti opikseen ja jatkaa paremmin eteenpäin, Ässiä vastaan 23 kertaa kiekon eteen ehtinyt maalivahti mietti.

Ässien voittomaalin tekijälle Sami Lähteenmäelle maali maistui. Hän avasi liigauransa aikanaan Kerhossa, mutta on lyönyt kunnolla liigatasolle läpi Ässissä.

– Maalinteko maistuu aina hyvältä, koska täällä on aina vanhoja tuttuja. Mitään ihmeitä minun ei tarvinnut itse tehdä. Sain maaliin sen verran hienon syötön, Lähteenmäki kiitteli. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic