Uutiset

Kokoa ja näköä Kanadasta

 

Kanadalaispakki Jordan Henry tuli Kerhoon siirtorajan kynnyksellä, kun hän ei saanut haluamaansa mahdollisuutta vanhassa joukkueessaan. Pari päivää hänen perässään Hämeenlinnaan matkasi myös tyttöystävä Jessie Sulidis, joka on rapakon takana tuttu tv:stä.
 
Henry ei tiennyt Suomesta juuri mitään etukäteen. Kun hänen agenttinsa löysi HPK:n, kaikki tapahtui nopeasti ja pian Henry jo istui lentokoneessa matkalla uuteen maailmaan.
 
– Minulla ei siis ollut aikaa tutkia Suomea ennen kuin tulin. Pelasin kuitenkin alkukaudesta Ruotsissa, ja täällä on aika samanlaista kuin siellä, joten sopeutuminen on ollut helppoa.
 
Joukkueeseen sisään
Ennen maajoukkuetaukoa Henry ehti nähdä yhden Kerhon kotipelin ja pelata vieraspelin. Tauko tuli hänen kannaltaan hyvään saumaan.
 
– Pystyin harjoittelemaan, totuttelemaan systeemeihin ja pääsemään sisään joukkueeseen, ennen kuin alamme pelata paljon. Joukkuekaverini ovat auttaneet minua paljon. He kääntävät valmentajan puheet ja kertovat, mitä minun pitää tehdä, Henry kiittelee.
 
Ainakin ennen tiistain matsia Henrylle kaavailtiin paikkaa Aleksi Laakson rinnalle. Hankkiessaan 188-senttisen ja 90-kiloisen puolustajan HPK halusi takalinjoilleen erityisesti lisää kovuutta.
 
– Olen iso kaveri, joten yritän olla fyysinen. Olen myös hyvä kiekonliikuttelija ja luistelija. Pyrin ensisijaisesti puolustamaan hyvin, mutta auttamaan myös hyökkäyksiä aina kun pystyn.
 
Uusia kokemuksia
Henryn sopeutumista Hämeenlinnaan on auttanut tyttöystävä Jessie Sulidis, jonka 12-päiväinen Suomen-visiitti on jo loppusuoralla. Muun muassa realitysarja Bachelorin jenkkiversiossa mukana ollut tv-julkkis on ensimmäistä kertaa Euroopassa.
 
– Täällä on ollut tosi hauskaa. Olemme yrittäneet kokea niin paljon kuin mahdollista. Vietimme esimerkiksi viikonlopun Helsingissä. Kävimme kartingradalla, casinolla ja luistelemassa ulkojäällä ilotulituksen alla. Se oli mahtavaa, Sulidis kertoo.
 
Myös Hämeenlinnasta on löytynyt tekemistä. Sulidis on käynyt Evattaren zumba-tunneilla, jotka hänen mukaansa ovat olleet samanlaisia kuin kotona Torontossa.
 
– Menin ensimmäisenä Zumba Gold -tunnille ja luulin, että se on korkeatasoisin tunti, jolle voi mennä. Se olikin senioreille, joten olin siellä mummujen kanssa. Kaikki katsoivat minua ja ihmettelivät, mitä teen siellä, Sulidis nauraa.
 
Synttärileivontaa
Kaupungin ruokaravintolatkin ovat tulleet pariskunnalle tutuiksi. Yhteen niistä he suuntasivat maanantai-iltana juhliakseen Henryn 27-vuotissynttäreitä, joiden ansiosta Sulidis pystyi matkustamaan edes hetkeksi Suomeen.
 
– Olin joka tapauksessa varannut aikaa ollakseni Jordanin kanssa hänen syntymäpäivänään. Minun piti vain varata pari ylimääräistä päivää tullakseni Eurooppaan. Syntymäpäiväksi leivoin Jordanille brownie-kakun. Minulla oli apuna googlen kääntäjä, koska ohjeet olivat suomeksi, Sulidis paljastaa.
 
Punaiselta matolta raportoinnin ja muun esiintymisen ohella Sulidis työskentelee vanhempiensa kosmetiikkayrityksessä. Töiden vuoksi hän suuntaa nopeasti takaisin kotimaahan.
 
– Kausi ei kestä täällä kovin pitkään, joten Jessie pysyy loppukevään kotona. Hän ottaa enemmän vastuuta töissä ja etenee ylöspäin yrityksessä, joten hänen täytyy olla paikalla, ylpeä poikaystävä perustelee.
 
Vahva päätös
Henryn sopimus HPK:n kanssa ei jatku kevättä pidemmälle. Nyt hän keskittyy päättämään kauden vahvasti ja toivoo menestyvänsä uuden joukkueensa kanssa.
 
– Kaikki on kiinni siitä, mitkä joukkueet nousevat huippuunsa oikealla hetkellä. Kauden jälkeen odotan vaihtoehtojen avautumista joko Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan riippuen siitä, mikä on oikea ratkaisu minulle ja myös Jessielle.
 
Ennen kotiinlähtöään Sulidis ehti nähdä yhden matsin Rinkelinmäellä. Hän odotti innolla ensimmäisen eurooppalaisen kiekkopelinsä katselemista.
 
– Käymme ostamassa minulle jotakin oranssia päälle laitettavaa peliin, Sulidis suunnitteli ennen tiistain kotiottelua.
 
 
Iina Lainesalo

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020