fbpx
Uutiset

Kokoomuksen puoluesihteeri Pesonen jättää tehtävänsä – "Oppositioaika vaatii hieman toisentyyppistä puoluesihteeriä"

Kokoomuksen oppositiotaival alkaa yhdellä merkittävällä henkilövaihdoksella, kun puoluesihteeri Janne Pesonen jättää tehtävänsä kesän jälkeen. Seuraajan valitsee puoluevaltuusto.
Oppositioon suuntaavaan kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu. Kuvassa on puheenjohtaja Petteri Orpo. Kuva: Mauri Ratilainen
Oppositioon suuntaavaan kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu. Kuvassa on puheenjohtaja Petteri Orpo. Kuva: Mauri Ratilainen

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen siirtyy sivuun tehtävistään kesän jälkeen. Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin elokuussa.

– Puoluesihteerikaudelle ajoittui kolmet vaalit, joista kaksissa kampanjoitiin kokoomus ykköseksi. Pian alkava oppositioaika vaatii hieman toisentyyppistä puoluesihteeriä, ja kun seuraaviin vaaleihin on reilusti aikaa, on ajankohta vaihdokselle nyt paras mahdollinen, kertoi Pesonen kokoomuksen tiedotteessa.

Kokoomus oli suurin puolue kuntavaaleissa 2017. Presidentinvaaleja 2018 ei voi laskea kokoomuksen voitoksi, sillä Sauli Niinistö keräsi huiman äänipottinsa valitsijayhdistyksen sitoutumattomana ehdokkaana. Kokoomus kuitenkin oli Niinistön takana ilman omaa ehdokasta. Kokoomus jäi kevään 2019 eduskuntavaaleissa niukasti kolmanneksi, mutta oli eurovaaleissa suurin puolue.

– Varsin tyytyväisenä voi siis tarkastella mennyttä, on ollut hienoja vuosia ja tulostakin on saatu tehtyä, sanoi Pesonen.

Pesonen puoluesihteerinä kolme vuotta

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen valittiin tehtävään vuonna 2016. Hän ehtii työskennellä puoluesihteerinä reilut kolme vuotta.

Pesonen siirtyy puoluesihteerin paikalta kokoomuksen Uudenmaan piirin toiminnanjohtajaksi. Nykyinen Uudenmaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Jenny Nyman siirtyy Helsingin piirin johtoon.

Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan Pesosen panos on ollut vaalikampanjoiden vetämisessä vahva.

Orpon mukaan oppositioasema edellyttää kokoomukselta uudenlaista asemoitumista. Myös puoluesihteerin roolia uudistetaan.

Menot