Uutiset

Kokoomuksen Sarkomaa sote-käsittelystä: Pienen ihmeen vaatisi saada valmista ennen kesätaukoa

Helsinki
04.06.2018, 12:24

Kotimaa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokoomuslaisen jäsenen Sari Sarkomaan mukaan sote-käsittelyn aikataulu on erittäin tiukka.
– Missään nimessä ei mennä aikataulu edellä. Kyllä tässä on äärimmäisen tiukkaa, jos ajatellaan, että pitäisi ehtiä ennen kesää, Sarkomaan sanoi tänään aamulla ennen sosiaali- ja terveysvaliokunnan kokousta.
Hallitukselle elintärkeän sote-uudistuksen tie ei noussut perjantaina pystyyn, mutta isoja mutkia tuli taas matkaan. Eduskunnan perustuslakivaliokunta antoi lopulta erittäin kriittisen lausunnon soten valinnanvapaudesta. Esitetyt muutokset ovat kuitenkin niin suuria, että hallituksen toiveet viedä sote-lait eduskunnasta läpi jo ennen kesätaukoa näyttävät karkaavan.
Sarkomaan mukaan olennaista on perustuslakivaliokunnan toteamus, että muutokset voidaan tehdä eduskunnassa. Sarkomaan mukaan muutosvaateisiin pitää etsiä ratkaisut ja mennä eteenpäin. Sarkomaa pitäisi pienenä ihmeenä, että lakikokonaisuus ehdittäisiin tehdä ennen kesää.
– Kyllä tämä äärimmäisen tiukka on, koska tämän meidän mietinnön, maakuntalain ja valinnanvapauslain pitää mennä vielä toisen kerran perustuslakivaliokuntaan. Kyllä minä itse pidän ihmeenä, jos me ehtisimme saada tämän ennen kesätaukoa, mutta työtä tehdään sen eteen, että ehditään, mutta laatu edellä, Sarkomaa sanoi.

”Oppositiolta kysytään nyt tahtotilaa”

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoo, että valiokunta odottaa nyt hallituksen vastinetta perustuslakivaliokunnan esiin nostamiin asioihin.
– On vielä auki minä päivänä tuo tulee, varmasti siihen kuitenkin muutamia päiviä vähintään menee. Mutta työ ei taukoa tässä sitä odottaessa StV:ssä, meillähän on useampi lakikokonaisuus tähän liittyen.
Heikkinen ei allekirjoita sitä, että aikataulu olisi jotenkin erityisen tiukka valiokunnan näkökulmasta.
– Lähipäivät näyttävät, miten asiat saadaan siellä ministeriössä muotoiltua. Mutta me olemme käsitelleet tätä kokonaisuutta jo pitkälle toista vuotta, meillä kokonaiskuva on hahmottunut pitkälle, Heikkinen sanoo.
Nyt kysytään Heikkisen mielestä myös oppositiolta ”tahtotilaa” viedä uudistusta napakasti eteenpäin.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic