Uutiset

Kokoomus esittää Hattulalle omaa kuntaselvitystä

Kokoomuksen kunnallisjärjestö on tehnyt Hattulassa kuntalaisaloitteen oman kuntaselvityksen teettämisestä.

Ajatuksena on, että kunta teettäisi konsulttityönä selvityksen, jossa tarkasteltaisiin kahta vaihtoehtoa eli säilymistä itsenäisenä kuntana ja liittymistä Hämeenlinnaan. Molemmissa tarkastelujakso ulottuisi vuoteen 2025-2030.

Hattulan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Herranen kertoo, että tavoitteena on saada neutraalia tietoa siitä, mitä Hattulalla on edessä itsenäisenä kuntana ja mitä osana Hämeenlinnaa.

-Kuntaliitoskeskustelu on ajautunut tunneraiteelle, mutta pohjaksi tarvitaan tietoa. Tarkoitus ei ole tilata perusteluja sen paremmin itsenäisyydelle kuin kuntaliitokselle, vaan saada vertailukelpoista tietoa molemmista.


Selvitys yhdessä Janakkalan kanssa?

Asiasta on keskusteltu myös Janakkalan kokoomuslaisten kanssa. Janakkalan kunta teetti vastaavanlaisen selvityksen Audiatorilla vuonna 2007, ja se on tarkoitus päivittää lähiaikoina.

Hattulan kokoomusyhdistys ehdottaakin, että selvitystyössä käytettäisiin Janakkalan kanssa yhtenevää menettelytapaa ja mahdollisesti samaa konsulttia.

Hattulan pitäisi antaa huhtikuussa vastineensa valtiovarainministeriölle sen kuntauudistusesityksestä.

Sitä ennen kunnat pääsevät esittämään omat kantansa myös kuntauudistusseminaareissa. Kanta-Hämeen tilaisuus järjestetään ylihuomenna torstaina Forssassa, ja siellä on edustus kaikista alueen kunnista. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic