Uutiset

Kokovartalorusketus kätevästi

Useimpia suomalaisia vaivaa ympärivuotinen albiinoilmiö, josta halutaan eroon keinolla millä hyvänsä. Etenkin kesällä ruskettunut habitus kerää katseita.

Kaikilla ei kuitenkaan ole aikaa maata lahnana rannalla tai juosta solariumissa. Ja vaikka UV-säteily ruskettaa, tai tässä tapauksessa kärventää ihon karrelle, se myös lisää ihosyövän riskiä.

Hyppäsin koekaniinin housuihin ja testasin uudehkon, turvalliseksi mainostetun rusketusmuodon: 11 euron hintaisen Lumenen Sun Magic -itseruskettavan vaahdon.

Itseruskettaviin tökötteihin on helppo suhtautua varauksella, sillä kun kulkee silmät teevateina tarkkailemassa ympäristöä, näkee varsin erikoisesti kuorrutettuja ihoja: osa näyttää keltatautisilta, osa pilkullisilta ja jotkut jopa seepramaisilta.

Suuria lupauksia

Testituotetta mainostetaan helposti levittyväksi ja nopeasti imeytyväksi.

Etiketissä ei kerrota, että ennen levittämistä koko runko on syytä kuoria ja rasvata, jollei halua rusketuksen imeytyvän ainoastaan ihon kuiviin kohtiin, kuten käsiin, kyynärpäihin ja polviin.

Sitäkään ei kerrota, että aine on syytä levittää niin nopeasti kuin pystyy vartaloonsa sitä viuhtomaan.

Kuulin näistä tosiseikoista puskaradion kautta, joten tiedonpihtauksesta keskipitkä miinus tuotteelle.

Levitykseen kuluu arviolta parikymmentä minuuttia. Prosessi sujuu muutoin ongelmitta, mutta selän kanssa tarvitsee apukäsiä. Hankaluuksia tulee, jos sellaisia ei taloudesta löydy.

Suihkutettavissa itseruskettavissa tätä puutetta ei ole.
Perehdyin levittäessäni erityisellä hartaudella kasvoihin ja korvantauksiin, jotka huhujen mukaan unohtuvat useimmilta.
Jännittävän tapahtuman jälkeen pesin kädet, sillä värillä on kuulemma tapana jämähtää niihin.

Myyjä mainitsi, että itseruskettavan voi levittää vain puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa, sillä tökötti kuulemma kuivuu nopeasti.

Kävin rusketuspähkinän kimppuun tuntia ennen arvioitua nukahtamisaikaa.

Vaahto imeytyi nopeasti, mutta jätti ihon aavistuksen tahmaiseksi. Punkkaan siirryin aikataulun mukaisesti ja hieman kauhuissani nähden mielessäni kauhuskenaarioita valkoisten lakanoiden värjäytymisestä oranssiksi.

Kumihanskat käsiin

Tuloksia luvattiin parin tunnin kuluttua värjäämisestä. Aamulla heräsinkin varsin päivettyneenä. Lakanat puolestaan olivat edelleen puhtaan valkoiset.

Toistin värjäyskäsittelyn myös kahtena seuraavana päivänä. Lopputuloksena iho on kauttaaltaan pronssisen ruskea, eikä itseruskettavien perinteisestä porkkanameiningistä ole tietoakaan.

Kuulen jopa muutaman kadehtivan tiedustelun mahdollisesta etelänmatkasta ja päiväkausien uuvuttavasta auringonpalvonnasta.

Kumpaakaan en ole sortunut.

Sun Magic puolestaan syyllistyy tiedonpihtauksen lisäksi vähättelyyn. Etiketissä kyllä mainitaan, että kädet on pestävä heti levityksen jälkeen, mutta siinä ei kerrota, että jos levittämisessä vierähtää tovi, käsiä kannattaa tapahtuman kuluessa hinkata pesuaineilla useaan otteeseen.

Tästä syystä yritän pitää käteni visusti kauhistuneilta katseilta ja röyhkeiltä tautisyytöksiltä piilossa, kunnes kynsistä katoaa keltaisuus ja kämmenistä tummanruskeat läiskät ja rannut.

Ensi kerralla koekaniini vetää jo levitysvaiheessa käpäliinsä paksut kumihanskat. (HäSa)

Päivän lehti

11.7.2020