Uutiset

Kolehmainen ratkaisi käsilukolla

Mikko Kolehmainen hankki lauantaina vapaaottelu-uransa toisen päänahkansa ja avasi samalla MMA Hämptonin voittotilin Fight Night Finland 13 -illassa Karkkilassa.

Lieskojen saattelemana kehään astellut Kolehmainen oli 83,9-kiloisten amatööriottelussa tulta ja tappuraa.

Matsi ehti vanhentua hädin tuskin kolmea minuuttia, kun Kolehmainen nappasi suoran käsilukon, josta hänen vastustajansa, Salon Revolutionin Jani Koskinen, ei päässyt enää pakenemaan.

Koskisella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin myöntää Kolehmainen paremmakseen ja taputtaa luovuttamisen merkiksi ajassa 2.32.

–Meni ihan käsikirjoituksen mukaan.  Olin päättänyt, että vien maihin ja lyön keskeytyskuntoon. Käsilukko lähti selkäytimestä matossa kamppaillessa, Kolehmainen avaa ottelun ratkaisua.

Kolehmaisella ei ollut pystyssäkään hätää, vaikka vapaaottelun parin vuoden takainen SM-kolmonen on erikoistunut pystyotteluun.

–Ottelin rauhallisesti, en lähtenyt huitomaan. Tuomari oli aikeissa keskeyttääkin matsin pari kertaa, kun sain kymmeniä osumia perille.

Vapaaottelu-uransa jatkoa 37-vuotias Kolehmainen ei ole vielä miettinyt. Tilillä on kaksi voittoa ja tappio.

–Ehkä ensi vuonna. Katsotaan. Fiilistellään tätä voittoa ensin, tämä otteluvuosi on nyt paketissa.

Yksi illan odotetuimmista ammattilaisotteluista oli FFG:n Olli Santalahden ja Liettuan Ramunas Rakauskasin kohtaaminen 81-kiloisissa.

Ennen tapahtumaa oli hilkulla, että Santalahti olisi jäänyt tyystin ilman ottelua, kun alkuperäisen vastustajan paikkaajaksi kaavailtu Ranskan Romain Perrain ei Suomeen saapunut.

Nopeassa ajassa vastaus tuli liettualaisten tallista.

Santalahti kartutti voittotiliään, kun kehätuomari keskeytti ottelun 45 sekunnissa turkulaisen jakaessa pommeja puolustuskyvyttömälle liettualaiselle.

70,3-kiloisissa  Gentain Patrik Pietilän vastustaja David Johnson jäi sovitusta ottelupainosta puolitoista kiloa, joten myös lahtelaiselle jouduttiin etsimään uutta vastustajaa viime hetkiin saakka. Lopulta Pietilä otteli Liettuan Vytautas Sadauskasia vastaan voittaen tämän kaikin tuomariäänin.

 Karkkilan liikuntahallissa tahkottu FNF13-tapahtuma oli loppuunmyyty. Illan aikana nähtiin viisi amatööri- ja kuusi ammattilaisottelua. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic