Uutiset

Kolmas erä toi taas ratkaisun

Kolmas erä on ollut tällä kaudella jo monta kertaa vahva HPK:lle jääkiekkoliigassa.

Sitä se oli lauantainakin Ritariareenassa yli 4 000 katsojan edessä. Ässät oli Hämeenlinnassa hyvä, mutta niin vain Kerho kairasi kolmen pisteen voiton – ja pelasi parastaan nimenomaan päätöserässä.

– Olemme kovassa kunnossa, tiivisti HPK:n voittomaalin kolmannessa erässä tehnyt puolustaja Oskari Manninen joukkueensa yhtä vahvuutta.

O. Mannisen maalissa oli munkkiakin mukana.

– Heitin kiekon maalille. Se taisi mennä vastustajan kautta maaliin – ainakin Palven (Oula) mielestä. Kyllä maistui. Hyvä, että joskus tuollainenkin menee maaliin.

Palve ansaitsi voittomaaliin syöttöpisteen, samoin Janne Lahti.

Ässät ei antanut HPK:lle mitään ilmaiseksi. Kahdessa ensimmäisessä erässä se liikkui vauhdikkaasti ja oli fyysinen. HPK oli ajoittain pulassa, mutta puolusti tiiviisti – ja maalivahti Emil Larmi oli jälleen erinomainen.

Kerho sai silti otteluun hyvän lähdön ja onnisti myös ylivoimalla. Otto Paajanen ohjasi 1–0-maalin Joonas Lehtivuoren vedosta. Myös Sakari Manninen sai osumaan syöttöpisteen.

Toisessa erässä Matti Kuparinen toi Ässät rinnalle, mutta se jäi porilaisille laihaksi lohduksi.

– Tasainen ottelu. Toinen erä oli Ässille, mutta kolmas erä oli meiltä hyvä. Ottelu oli kova, vauhti kasvoi edellisestä ottelusta (voittopeli torstaina Oulussa), kauden kuudennen maalinsa tehnyt O. Manninen kertoi.

HPK pelasi viikon kolmannen ottelunsa, mutta väsy ei puolustajan mukaan paina puserossa.

– Runkosarjasta on jäljellä parikymmentä ottelua ja kohti kevättä mennään. Ei tunnu missään, hän vakuutti.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueensa kahteen ensimmäiseen erään.

– Vastustaja oli kuitenkin terävämpi, kun peliä ratkottiin, hän arvioi.

Aho nosti HPK:sta esiin yhden pelaajan. Philippe Cornet teki vaikutuksen ässäluotsiin.

– Tuntui, että meiltä olisi tarvittu kolme pelaajaa moottorisahojen kanssa pysäyttämään häntä kulmissa. Tuollaisia pelaajia joukkueessa tarvitaan.

– Philippe pelaa vahvasti ja tekee pieniä asioita oikein. Hän on päässyt myös hyvään kuntoon, kehui HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kanadalaishyökkääjäänsä.

Pennanen teki kolmanteen erään hyökkäysketjuihin yhden muutoksen, kun Cornet ja Sakari Manninen vaihtoivat paikkoja. Cornet tuli Paajasen vitjaan ja Manninen sai sentterikseen Palven. Kumpikin kolmikko oli päätöserässä pirteimmillään.

Kerhon uusi pelaaja Shane O’Brien tulee Hämeenlinnaan sunnuntaina. Kookas ja kuulemma fyysinen puolustaja pääsee harjoittelemaan uuden joukkueensa kanssa ensimmäisen kerran tiistaina.

– Ajatus on sellainen, että O’Brieniltä voimme saada monipuolista osaamista. Olemme hakeneet isokokoista fyysistä puolustajaa. O’Brien on meille iso mahdollisuus, Pennanen tuumi.

O´Brien on antanut hanskojensakin heilua sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Pennasen mukaan hänellä on kuitenkin myös potentiaalia kiekolliseen peliin.

– Kahden viime kauden aikana hänellä on 100 AHL-ottelussa 50 pistettä. On hänellä 50 tappeluakin NHL:ssä, mutta se ei ole meidän juttumme. HäSa

Katso videoHPK:n päävalmentajan Antti Pennasen kommentit sunnuntaina Hämeenlinnaan saapuvasta puolustaja Shane O’Brienistä ja Otto Paajasen mietteet Ässät-voitosta osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

19.10.2020

Fingerpori

comic