Uutiset

Kolmas kerta toden sanoi

Lammin Salibandy nousee ensi kaudeksi Divariin paikallisvastustaja FT Steelersin seuraksi.

Joukkue eteni kolmantena keväänä peräkkäin 2. divisioonan Sisä-Suomen lohkosta nousukarsintaan ja tällä kertaa LaSB eteni päätyyn asti.

Lauantaina LaSB haki Kontiolahdelta vierasvoiton maalein 6–1 ja kotiyleisön (320) riemuksi nousu varmistui, kun Lehmo Balls-96 kaatui toistamiseen Hakkalassa. Tällä kertaa lukemat olivat monivaiheisessa ottelussa 9–6 (3–1, 1–5, –-0).

Hieno kausi, …hieno joukkue

– Hieno kausi ja hieno joukkue. Nöyränä olemme tehneet duunia vuodesta toiseen ja tämä on upea palkinto, kommentoi LaSBin valmentajakaksikosta Kai Vitie ryhmänsä tuntoja.

Ennakkotiedoista poiketen LaSB sai mukaan myös Hollolan Urheilijoiden B-juniorikaksikon Roope Kainulainen ja Perttu Koljonen (0+2).

Ottelu näytti jatkuvan siitä, mihin Kontiolahdella oli jääty. LaSB hallitsi avauserää ja eteni 12 minuutissa 3-0-johtoon Jarkko Koiviston (1+1), Henri Vilenin (1+1) ja Arttu Leppäkosken maaleilla Erkka-Pekka Koukkulan (0+2) kunnostautuessa syöttäjänä.

Vieraat syttyivät kuitenkin taisteluun ja veivät toisen erän peräti 5-1. LaSBista vain Tino Nivala (1+1) onnistui ylivoimalla Mikael Mantilan passista.

– Tulimme peliin hyvin, mutta läpi kauden toinen erä on ollut vaikea. Teroitettiin kyllä sen tärkeyttä, mutta kaveri tuli kovaa ja iski maalit. Mutta huikea joukkueemme ei pelästynyt, vaikka oltiin takana, Vitie summasi.

Päätöserän LaSB pääsi aloittamaan kahden miehen ylivoimalla ja käytti tilaisuutensa. Ville Toitturin ja Joonas Järvisen maaleilla peli oli tasan ja hetkeä myöhemmin LeBa onnistui tekemään oman maalin.

Kun LeBan jäähyily jatkui, Järvinen (2+0) rankaisi jälleen ylivoimalla ajassa 49.42 numeroiksi 8-6. Loppunumerot sinetöi Jami Kyöstilä.

– Nyt juhlitaan tätä jonkin aikaa ja sitten aletaan pohtia tulevaa. Divari on seuramme kovin haaste tähän asti, Vitie totesi.

LaSB:n kokenut Mikael Mantila on nostanut joukkueitaan sarjaporrasta ylemmäs monta kertaa – Trackersin liigaan saakka. Mantila ilmoitti sunnuntai-iltana, että se on nyt tässä.

– Tämä oli viimeinen otteluni. Tähän on hieno lopettaa, Mantila huokaisi.

 Nousija-…joukkue

Kauden aikana nousijajoukkueessa ovat pelanneet maalivahdit Petteri Mäki ja Arto Mäkinen, puolustajat

Mikael Mantila, Joonas Järvinen, Henri Vilen, Aki Syrjälä, Henri Färlin, Juuso Mutikainen, Jani Arponen, Teemu Granlund, Samuli Paalanen ja Ville Lehtinen sekä hyökkääjät Tino Nivala, Ville Toitturi, Jarkko Koivisto, Roope Kainulainen, Perttu Koljonen, Vili Näveri, Arttu Leppäkoski, Jami Kyöstilä, Erkka-Pekka Koukkula, Nuutti Hakala ja Aleksi Leppäkoski sekä farmisopimuksella FT Steelersistä muutamia pelaajia.

Joukkuettav valmentavat Kai Vitie ja Kalle Tyrkäs, huoltaja on Jonne Lehtonen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic