Uutiset

Kolme erää ja kohti satamaa

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten joukkue vankisti otettaan lentopallon Mestaruusliigan kärjessä. HPK vieraili sunnuntaina liigan virolaisjoukkueen Viljandin vieraana ja pääsi kotimatkalle reilun tunnin tehokkaan pelaamisen jälkeen kolmen sarjapisteen kanssa. HPK:n voittolukemat olivat 3–0 (25–16, 25–17, 25–22).

Voitto ei tietenkään ollut millään tapaa yllätys, sillä Kerho porskuttaa vain kolme pistettä menettäneenä sarjan kärjessä, kun Viljandi majailee pahnan pohjimmaisena neljällä sarjapisteellään.

HPK:n päävalmentaja Kai Stenius oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

– Ykkösen ja viimeisen kohdatessa on aina oma tehtävänsä saada pidettyä joukkue hereillä. Tällä kertaa ei onneksi tarvinnut esittää mitään erikoista, vaan pystyimme voittamaan ihan peruspelillä. Koitimme pistää syötön varmasti ruutuun ja ottaa torjunta-puolustuspelillä tarvittavat pinnat, Stenius kertasi.

Hämeenlinnalaiset voittivat kaksi ensimmäistä erää reilulla erolla. Kolmas erä oli vähän tasaisempi, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan ollut lähelläkään erävoittoa.

– Viimeisessä erässä Viljandi tuli tasoihin tilanteessa 21–21, mutta ei meillä kuitenkaan hätää ollut, valmentaja sanoi.

Torjuntoja reilusti

Kerhon joukkue pelasi sunnuntaina tasaisesti. Korkeimpaan pistemäärään ylsi 18 pistettä (+14) iskenyt Marina Skender. Hän peesasivat parhaiten Laura Pihlajamäki (13/+11) ja Sonja Klisura (11/+9).

– Oli hienoa saada torjuntoja. Marinalla ja Lauralla oli kuusi molemmilla ja yhteensäkin niitä tuli seitsemäntoista. Se on ihan hyvä lukema kolmeen erään, Stenius muistutti.

Skender ja Pihlajamäki pokkasivat pelin jälkeen parhaiden pelaajien palkintoja. Keskitorjuja Pihlajamäen mielestä virolaisvastustajan peliä oli tällä kertaa helppoa lukea.

– Peli oli hallinnassamme aika hyvin. Vastustaja pääsi vain viimeisessä erässä vähän liki. Viljandi pelasi aika yksipuoleisesti isoa laitaan, joten saimme torjunnalla ja puolustuksella palloja pois, 22-vuotias pelaaja sanoi.

Hän oli tyytyväinen myös omaan esitykseensä.

– Ihan tyytyväinen voi olla. Torjunnat eivät tule ikinä kovin helpolla, Pihlajamäki muistutti.

Erilainen ottelu

HPK matkusti Viljandiin jo lauantaina. Pihlajamäki myönsi, että Suomenlahden toisella puolen pelaaminen eroaa tavallisesta liigaottelusta.

– Lauantaina meni oikeastaan koko päivä matkustamiseen. Olimme perillä vasta illansuussa. Matkustaminen on aina vähän väsyttävää. Oli hyvä, että peli oli sunnuntaina ajoissa ja pääsimme aikaisin poiskin, keskipelaaja mietti.

Voitto oli Kerholle jo kuudes peräkkäinen Mestaruusliigassa. Se on hävinnyt ainoastaan kerran, kun LP Kangasala otti Hämeenkaaressa 3–2-voiton. Kakkosena olevat kangasalalaiset ovat Kerhosta viiden pisteen päässä. Salolaisella LP Viestillä on kuitenkin mahdollisuus nousta toiseksi ja kolmen pisteen päähän Kerhosta, jos se voittaa kaksi rästipeliään.

HPK jatkaa Mestaruusliigaa jo keskiviikkona, kun sarjan toiseksi viimeinen joukkue Pieksämäki saapuu sen vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana jo kertaalleen. Silloin HPK oli Pieksämäellä parempi erin 3–1. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020