fbpx
Uutiset

Kolme hämäläiskansanedustajaa ei allekirjoittanut OKL-vetoomusta

Suurin osa Etelä-Savon, Hämeen ja Satakunnan nykyisistä kansanedustajista on allekirjoittanut vetoomuksen maakuntiensa opettajankoulutuksen puolesta. Opetus- ja kulttuuriministeriölle ja puolueille jätetyn vetoomuksen takana on 23 kansanedustajaa 29:stä.

Hämeen vaalipiiristä vetoomuksen ovat allekirjoittaneet kaikki muut kansanedustajat paitsi Juha Rehula (kesk.), Ilkka Viljanen (kok.) ja Matti Kauppila (vas.). Lisäksi Satakunnasta vetoomuksen jättivät väliin Timo Kalli (kesk.), Krista Kiuru (sd.) ja Anne Holmlund (kok.). Kaikki Etelä-Savon kansanedustajat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen.

Vetoomuksen allekirjoittaneiden kansanedustajien mielestä opettajankoulutuksen sivutoimipisteitä ei tule vähentää, vaan niiden toiminta- ja kehittymisedellytykset on turvattava. Tämän tavoitteen tulee näkyä myös seuraavassa hallitusohjelmassa.

Etelä-Savossa kyse on Joensuun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen säilymisestä Savonlinnassa, Hämeessä Tampereen yliopiston opettajankoulutuslaitoksen säilymisestä Hämeenlinnassa ja Satakunnassa Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen säilymisestä Raumalla.

Etelä-Savon, Hämeen ja Satakunnan maakuntajohtajat ja Savonlinnan, Hämeenlinnan ja Rauman kaupunginjohtajat jättivät reilu viikko sitten samansisältöisen vetoomuksen Helsingissä valtioneuvoston kanslialle. (HäSa)

Menot