Uutiset

Kolme MM-ottelua, kolme nollapeliä

HPK:n kasvatti Juuse Saros ei tunne tappiota eikä takaiskua jääkiekon MM-kisoissa.

Saros torjui sunnuntai-iltana kolmannen MM-kisojen ottelunsa, kun Suomi kukisti Slovakian selvästi maalein 5-0 (0-0, 2-0, 3-0). Viime vuoden kisoiss Tshekissä Saros jätti Slovakian myös nollille ja Pietarissa hän oli ohittamaton Unkaria vastaan. Saros on ollut muurina Leijonien maalin suulla kolme tuntia.

– Kiva on pelata, kun joukkue puolustaa hyvin. Paikkoja ei paljon tule, kun kenttäpelaajat ovat näin uhrautuvaisia. Heille on annettava nollapelistä kunniaa, Saros, 21, myhäili pelin jälkeen haastattelumylläkässä.

Slovakia oli parhaimmilaan ensimmäisessä erässä.

– Silloin sillä oli pari mahdollisuutta, mutta laukaukset epäonnistuivat ja mylläkät kestettiin.

Suomen maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Mikko Koskinen on pelannut Pietarissa hyvin ja hän oli ehkä lähtökohtaisesti Leijonien ykkösvahti. Saroksen taakse ei puolestaan ole tehty yhtään maalia. Hän on pelannut seitsemän nollapeliä A-maajoukkueessa. Nuori mies on nopea ja hänen pelaamisensa huokuu itseluottamusta ja varmuutta.

– Kiva on tietysti pelata. Jos ei pelaa, on tsempattava kaveria. Parhaani mukaan aina yritän, kun olen torjuntavuorossa, Saros jutteli.

Nollapelit eivät koskaan tule ilmaiseksi, vaikka vastustajalla olisi vähän maalipaikkoja.

– Onneakin niihin tarvitaan. Ja hyvää puolustamista koko joukkueelta.

Saros sanoi, ettei hän uhrannut Slovakia-ottelun loppuvaiheissakaan ajatuksia nollapeliputken jatkumisesta.

Peli parani loppua kohden

Leijonat paransi sunnuntaina peliään loppua kohden. Pelin se ratkaisi käytännössä itselleen toisen erän puolivälin jälkeen. Mikko Koivu avasi maalihanat ylivoimalla ja Antti Pihlström teki Leijonien toisen vain 40 sekuntia myöhemmin. Kaikesta näki, että ohuella joukkueella liikkeellä olleen Slovakian selkäranka katkesi saman tien. 

Kolmas erä ketjun Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Patrik Laine näytös. Se teki kolme maalia – kaksi viime minuutilla. Näkyvässä roolissa oli myös mainiosti liikkuva puolustaja Juuso Hietanen. Hän alusti Barkovin 3-0-maalin ja vapautti Jokisen hienolla syötöllä neljännen maalin tuoneeseen läpiajoon. Jokinen teki maalinsa 15 sekuntia ennen loppua. Laine pääsi ”jokapäiväisen maalinsa” makuun kolme sekuntia ennen loppua ketjun kapellimestarin Barkovin esityöstä.

– Kaverin silmistä näkee, että hän on maalintekijä. Hän todella halusi tehdä maalin siihen loppuun, Barkov kehui nuorta ketjukaveriaan.

Kanadaa vastaan tiistaina

Pietarin alkulohkon voittaja ratkeaa tiistaina. Voittamattomat Suomi ja Kanada alouttavat silloin pelinsä kello 20.15. Ottelun voittaja on myös lohkovoittaja ja se saa torstain puolivälierissä vastaansa Moskovan lohkossa neljänneksi sijoittuvan joukkueen.

– Maanantaina ajatukset siirtyvät Kanadan joukkueeseen. Tiistaina on edessä varmasti kova peli, Barkov sanoi.

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

14.8.2020