fbpx
Uutiset

Kolme peliä riitti Kerholle

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa tänä keväänä naisten jääkiekon suomenmestaruudesta. Asia varmistui sunnuntaina, kun Kerho otti kolmannen välierävoittonsa Oulun Kärpistä. HPK oli tällä kertaa Metritiski-areenassa parempi numeroin 5-2 (2-2, 2-0, 1-0).

Finaaleissa Jarkko Julkusen suojatit saavat vastaansa hallitsevan mestarin Ilveksen, joka eteni omasta välieräsarjastaan Bluesia vastaan loppuotteluihin niin ikään kolmessa ottelussa. HPK ja Ilves aloittavat mestaruustaistelun lauantaina Hämeenlinnassa kello 15.


Rajahuhta iski?ratkaisumaalin

Sunnuntain ottelu oli Kerhon heiniä alusta asti, vaikka Kärpät onnistuikin tasoittamaan sekä Elisa Rytkösen 1-0- että Fanny Jalosen 2-0-osuman.

Toisessa erässä ratkaisijan roolin otti jo lauantaina maaleilla mässäillyt Annina Rajahuhta. Rajahuhta laukoi tulisella rannelaukauksella kiekon ohi Susanna Airaksisen. Kun Sanna Lankosaari suti maalinedustalta erän lopussa kotijoukkueen kahden maalin johtoon, ei voittajasta enää ollut epäselvyyttä, vaikka erä olikin vielä pelaamatta.

Rajahuhta viimeisteli toisella osumallaan loppunumerot 5-2:een kolmannen erän lopussa, kun Kärpät haki kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia.


Tuttua?touhua

Loppuottelupaikka on Kerholle ensimmäinen, mutta Rajahuhta on saanut maistella finaalihumua kahdella edellisellä kaudella sekä Bluesin että Ilveksen paidassa.

-Tämä ryhmä ei ole siellä koskaan aikaisemmin ollut, joten paikka tuntuu hienolta ja likat ovat kopissa innoissaan. Tämä ei kuitenkaan ole vielä mikään saavutus, vaan matka jatkuu edelleen ja meidän pitää jatkaa työntekoa, Rajahuhta muistutti juhlan keskellä.

Maalitykin mielestä Kerho oli sunnuntaina vieraitaan parempi, vaikka oma peli ei koko ajan täysillä kulkenutkaan.

-Omaan tekemiseen oli luotto koko ajan, vaikka pelissä olikin vähän hakemista. Onneksi saimme tehtyä kuitenkin maalit. Luotimme, että hoidamme homman tänään kotiin.

Rajahuhta kohtaa loppuotteluissa mielellään viime kauden seuransa.

-Totta kai se on hienoa, kun siellä on tuttuja naamoja. Ilves on ollut meille tiukka vastus, joten mikäs sen hauskempaa kuin pelata oikein kovia pelejä finaaleissa. Niin sen täytyy mennäkin, Rajahuhta muistutti.


Julkunen?kehui Kärppiäkin

HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkusen mukaan Kärpät oli tiukka vastus kolmen ottelun sarjan aikana, vaikka se ei hirveästi maalipaikkoja luonutkaan.

-Kärpät teki kaikesta huolimatta meidän elämämme hankalaksi. Se oli hieno vastustaja. Tänään vähän näki, että 3-2-tilanteessa heidän takkinsa alkoi olla tyhjä, Julkunen mietti.

Julkunen nosti kokeneiden pelaajiensa ohella esiin puolustaja Janna Jokisen.

-Hän nousi kahdessa viimeisessä pelissä sellaiselle tasolle, jolla ei ole aikaisemmin täällä pelannut.

Naisten kiekkofinaalit alkavat lauantaina. Kovin paljon viikossa ei ehdi tehdä.

-Tämä on enää vammojen ja pään hoitoa. Ei tässä ehdi tehdä kuin pientä hienosäätöä. Jotain pientä vinkkiä yritämme saada, jotta saisimme esimerkiksi ylivoimaa toimimaan vähän paremmin, valmentaja suunnitteli. (HäSa)

Menot