Uutiset

Kolme uutta päiväkotia ja alakoulu

Kaupunki aikoo lähivuosina rakentaa useita uusia päiväkoteja ja perustaa kokonaan uuden koulun. Lisäksi tulossa on useita pienempiä muutoksia lasten ja nuorten palveluverkon toimintaan.

Varhaiskasvatuksen puolella puutteita on etenkin kantakaupungin länsi- ja itäpuolella. Tilaajajohtaja Antti Karrimaa suosittelee lasten ja nuorten lautakuntaa käynnistämään välittömästi kokonaan uuden päiväkodin suunnittelun läntisen varhaiskasvatuskeskuksen alueelle.

Hankkeella voi olla vaikutuksia myös nuorisolle.

-Mikäli mahdollinen uudisrakennus kohdistuu Nummen koulun alueelle, tulee samassa yhteydessä pohtia alueen nuorisotilan sijoitus toiminnallisesti mielekkäämpään paikkaan, Karrimaa esittää.

Lisäksi hän esittää toteutettavaksi Tuuloksen päiväkotihanketta 2013 sekä selvitystä uuden päiväkodin saamiseksi Käikälään.

Hauholla Karrimaa siirtäisi varhaiskasvatuspalvelut vuokrarivitaloista Alvettulan koululle. Myös Kutalantiellä on odotettavissa muutoksia, kun päiväkoti laajenee mahdollisesti tulevaisuudessa elintarvikelaboratorion tiloihin.

Myllymäen koulu lopetetaan?

Suurimpana kysymysmerkkinä on kokonaan uuden koulun perustaminen, kun OKL ja Normaalikoulu lähtevät kaupungista vuoden kuluttua.

Karrimaa esittää selvitettäväksi Lyseon yläkoulun mahdollisuutta muuttaa Kaurialaan perustettavaan yhtenäiskouluun.

-Näin vältytään huomattavalta peruskorjaukselta keskuskoululla. Samalla mahdollistuu koulun toiminnan sijoittaminen yhdelle tontille ja päästään jatkuvasta oppilaiden kulkemisesta vilkasliikenteisen kadun poikki, Karrimaa perustelee esitystään.

OKL:n tiloille on myös muita käyttövaihtoehtoja. Yksi mahdollisuus on lopettaa Myllymäen koulu ja siirtää sen oppilaat uuteen alakouluun. Luokat 1-9 käsittävässä yhteiskoulussakin saattaisi olla tilaa Myllymäen koulun ylimmille luokille, jolloin Myllymäen kouluun mahtuisi alaluokkien lisäksi päiväkoti- ja eskarilapsia.

Koska vaihtoehtoja on monia, Karrimaa ehdottaa OKL:n ja Normaalikoulun kiinteistökokonaisuuden mitoitussuunnitelman tilaamista ulkopuoliselta konsultilta.

Eskarit kouluille

Palveluverkkosuunnitelmassa siirretään esikouluja päiväkodeista alakoulujen yhteyteen. Joissakin tapauksissa se tarkoittaa ylimpien luokkien siirtämistä edelleen muualle.

Karrimaa esittää, että Hauhon Alvettulan 3-6-luokkalaiset siirretään Hauhon yhtenäiskoululle päiväkoti- ja eskarilapsien tieltä.

Vastaavasti Kirkonkulman koululla varaudutaan siirtämään ainakin 6. vuosiluokka Hämeenlinnan yhteiskouluun, jotta Kirkonkulmalle saadaan siirrettyä alueen päiväkodeista 1-2 eskariryhmää. Toimintaa varten kunnostettaisiin tyhjilleen jääneet asuintilat nuoriso-, iltapäiväkerho- ja eskarikäyttöön.

-Samalla luovutaan Kisapirtin käytöstä nuorisotilana, Karrimaa listaa.

Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee palveluverkkosuunnitelmaa kokouksessaan tiistaina. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic