Uutiset

Kolmekymppisen miehen epäillään murhanneen avovaimonsa pääsiäissunnuntaina Lahdessa

Kuva: Silja Viitala
Kuva: Silja Viitala

Poliisi epäilee, että 30-vuotias lahtelaismies murhasi 28-vuotiaan avovaimonsa pääsiäissunnuntaina Lahdessa, poliisi tiedottaa. Mies vangittiin tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Poliisi sai pääsiäissunnuntaina ilmoituksen perheväkivaltatilanteesta yksityisasunnossa Lahden Pirttiharjussa. Hätäkeskukseen soitti ulkopuolinen henkilö.

Poliisipartio tapasi kiinteistön pihalta lahtelaismiehen ja poliisille heräsi epäilty henkirikoksesta, jolloin mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että tekoa tutkitaan murhana sen tekotavan, ei suunnitelmallisuuden takia. Murhan tunnusmerkistö täyttyy, jos tappo tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla.

Hän ei tässä vaiheessa ota kantaa mahdolliseen motiiviin tai esimerkiksi siihen, oliko asunnossa muita tapahtumahetkellä.

–  Kaikki on edelleen auki, Kiiskinen sanoo.

Tuomio huumausainerikoksesta ja aseesta

Lahdessa ravintolayrityksen hallituksen puheenjohtajana toimiva mies on tuomittu viime elokuussa huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Häneltä löydettiin vuoden 2017 lopulla yli puoli kiloa kannabista ja kotietsinnällä hänen kotoaan löytyi myös pieni määrä amfetamiinia. Lisäksi hän oli pitänyt ilman lupaa hallussaan tehokasta ilma-asetta ja erilaisia patruunoita.

Ravintolayrityksellä on toistuvasti ollut viime vuosina lukuisia verorästejä, eikä se ole toimittanut kaupparekisteriin tilinpäätöksiä.

 

Juttu päivitetty kauttaaltaan 24.4.2019 kello 12.44.