Uutiset

Kolmen maalin kapteeni

Kapteeni ja kultakypärä.

Ville Viitaluoma johti HPK:ta jo viime kaudella esimerkillisesti jääkiekkoliigassa, eikä tahti todennäköisesti hiljene tälläkään kaudella. Tiistaina Viitaluoma pääsi kahden tehottoman ottelun jälkeen maalin makuun ja heti ryminällä. Kerhon kippari johdatti kolmella maalillaan HPK:n 5–1 (0–0, 2–0, 3–1) -kotivoittoon Rauman Lukosta.

HPK ja Lukko pelasivat tiistaina avauserän tasaisesti, mutta sen jälkeen Kerho oli se, joka vei peliä. Craig Schira ja Viitaluoma veivät joukkueen johtoon toisen erän aikana.

– Oli hieno ja nousujohteinen ottelu. Jaksoimme tehdä hommaamme, pitää kiekkoa, syöttää ja viisikot olivat kasassa. Oli kyllä hieno pelatakin, Viitaluoma myönsi.

Pelin taso tärkein

Omatkin tehot maistuivat Viitaluomalle, mutta tärkeintä oli kuitenkin saada kauden ensimmäinen koti- ja kolmen pisteen voitto.

– Maalin tekeminen on totta kai aina kivaa. Eniten olen kuitenkin tyytyväinen siihen, minkä näköistä pelimme oli tänään. Puolustuspäässä teimme niin paljon hyviä asioita, että pääsimme hyökkäämään ja pystyimme myös hyökkäämään monella pelaajalla, eikä pelkästään yhdellä tai kahdella hyökkääjällä. Koko viisikko tuki hyökkäystä. Se oli tänään upeaa, Viitaluoma sanoi.

Alkukauden aikana on riittänyt paljon parran pärinää HPK:n hyvistä avauseristä, jonka jälkeen vastustaja on päässyt peliin mukaan.

– Tällä kertaa emme muuttaneet ensimmäisen erän jälkeen mitään. Olimme kärsivällisiä ja uskoimme siihen, että voitamme omalla pelillämme. Niissä muissa peleissä olemme ehkä alkaneet kuvitella jotain ihan muuta. Voimme tukeutua jatkossakin tähän otteluun, mitä 60 minuutin pelaaminen tarkoittaa, kapteeni sanoi.

Tuohimaa onnistui

HPK:lle on kasvamassa orastava maalivahtiongelma – positiivinen sellainen. Juuse Saros torjui mainiosti kahdessa ensimmäisessä ottelussa, ja Frans Tuohimaa avasi oman HPK-uransa tyylikkäästi. Tuohimaa torjui Lukkoa vastaan 21 kertaa, eikä voinut Lauri Tukosen laukomalle raumalaisten ainoalle maalille yhtään mitään. Myös Viitaluoma kehui HPK:n maalivahtitilannetta.

– Frans oli erittäin hyvä. Olen erittäin ylpeä jätkistä. Molemmat ovat todella fiksuja pelaajia. Silläkin osastolla on rehellinen kilpailutilanne päällä. Kumpikin maalivahti on rauhallinen ja puolustuspäässä voi luottaa kumpaankin, Viitaluoma kehaisi.

Kattopalkkikarvaus

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio odotti, että Lukko tulee kovaa päälle alusta asti.

– Valmistimme joukkueen ns. kattopalkkikarvaukseen, jossa Lukko tulee niin kovaa, että olemme helisemässä. Näin kävikin, ja noin voimakkaan paineen alta on vaikea lähteä hyökkäämään. Ensimmäisessä erässä meillä oli omat vaikeudet, mutta kaksi seuraavaa pelasimme aika vahvasti, Rautio sanoi.

Viitaluoman lisäksi HPK:sta onnistuivat maalinteossa Schira (1+1) ja Tuomas Santavuori. Joonas Vihko syötti Viitaluoman kaksi viimeistä maalia.

– Oli hyvä saada onnistujia ja onnistumisia. Tietysti myös kolme pistettä lämmittää. Ne eivät olisi tulleet ilman hyvää puolustamista. Kaiken kaikkiaan joukkueelta vahva esitys, Rautio niputti pelin kasaan.

HPK menetti kesken ottelun kokoonpanostaan Jesse Saarisen. Liigan ja pelaajayhdistyksen uusien ohjenuorien mukaan seura saa ilmoittaa ainoastaan, onko pelaaja loukkaantunut tai sairastunut. Saarinen on loukkaantunut. Puolustaja Jyrni Niemikään ei pelannut ottelua loppuun asti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.1.2020