Uutiset

Kolmen sarjan mestarit HPK:n turnauksessa

Hämeenlinnan Pallokerho avaa torstaina ja perjantaina kotipelikautensa SSAB-turnauksessa. Isäntäjoukkueen lisäksi Ritariareenan harjoitusotteluissa nähdään CHL-mestaruuden voittanut Luulaja, Liigan mestari Kärpät ja Mestiksen mestari Jukurit.

Torstaina uudistuneen Kerhon joukkueen alkukauden kunnon mittaa Luulaja. Ruotsalaisjoukkueessa pelaa muun muassa vielä viime kaudella Kerhossa kiekkoillut puolustaja Craig Schira.

– Sieltä tulee ihan Euroopan huippujoukkue vastaan ja nähdään, missä mennään. Se on todella hyvä mittari. Tärkeintä on, että saamme siihen peliin taas taistelevan ilmeen. Nyt saamme myös ensimmäisen kerran tällä kaudella videota ottelusta ja pääsemme työstämään peliä. Vastustajan joukkue on täynnä maailmanluokan pelaajia. Kiva nähdä, kuinka Schira vetää vastustajan paidassa, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ennakoi ottelua.

Arvosen mukaan HPK pelaa Luulajaa vastaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Perjantaina Kerho kohtaa Jukurit.

– Meillä on nyt vähän vajaat viisi kentällistä, joten turnauksessa tulee myös pelaajien kierrättämistä. Nuoremmat pääsevät vauhtiin Jukurit-pelissä ja saavat sitten antaa lisää näyttöjä syksyä varten, Arvonen sanoo.

Kerhon loukkaantuneet pelaajat Henrik Forsberg ja Joni Tuulola ovat palailemassa kokoonpanoon alkusyksyn aikana.

– Forsbergilla on kontrolli ensi viikolla ja silloin saamme siitä tarkempaa tietoa. Hän saattaa pelata jo tässä kuussa. Tuulola harjoittelee ihan normaalisti meidän kanssa, mutta hänellä ei ole vielä pelilupaa. Voi olla, että siinä menee syyskuun alkuun molemmilla, Arvonen kertoo.

HPK:n kapteenistoon valitun Otto Paajasen mukaan joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki.

– Kaikki tuntuvat olevan huippujätkiä. Meillä on semmoinen positiivinen fiilis ja luottavainen olo. Aika vähän ollaan vielä oltu jäällä, mutta joitakin asioita yritetään painottaa erilailla. Se alkaa varmaan myös pikku hiljaa näkyä, Paajanen kertoo.

Kerhon kapteeni tulevalla kaudella on odotetusti Riku Hahl ja Paajasen lisäksi varakapteenina toimii Antti Miettinen.

– Onhan siinä kokemusta vierellä. Ei Riksaa turhaan valittu kapteeniksi. Hienosti hän on ottanut homman haltuun ja on selvästi johtajatyyppi. Hienoa päästä heidän kanssaan olemaan kapteenina ja on aina kunnia, kun on kirjainta rinnassa. Ei sitä kuitenkaan sen enempää tarvitse miettiä. Tietysti pitää toimia esimerkillisesti, niin kuin parhaaksi näkee, Paajanen pohtii.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela odottaa turnausta mielenkiinnolla.

– Tämä on mukava tapa aloittaa kausi. Varmasti torstain matsissa on myös tunnelmaa, koska väkeä on tulossa tosi paljon. SSAB on hankkinut paljon lippuja ja jakanut niitä yleisölle, Korpela kertoo. häsa

Asiasanat

Päivän lehti

7.4.2020