Uutiset

Kolmesta koulusta kasvaa yksi uusi

Rengon kirkonseudun koulun laajennus valmistuu joulukuussa. Uudessa laajennetussa koulussa on jatkossa tilaa yli 3500 neliötä. Rakennustyöt Rengon kirkonkylässä olivat harjakaisvaiheessa perjantaina.

Uusi koulu yhdistää Rengossa kolme alakoulua eli Kirkonseudun koulun, Nevilän koulun ja Nummenkylän koulun. Oppilaita uuden koulun katon alla on yhteensä hieman alle 200 ja luokanopettajia 9-10. Kouluun saadaan myös erityisopettaja ja kielenopettaja, jotka ovat tähän asti kiertäneet kolmella eri koululla.

Kirkonseudun koulu toimii nyt väistötiloissa Rengon vanhassa kunnantalossa ja Osuuspankilta vuokratussa kiinteistössä. Nevilän ja Nummenkylän koulut lakkautetaan uuden koulun valmistuttua. Uusi yhteinen koulu saa myös mahdollisesti uuden nimen.

Kirkonseudun koulu laajenee kolmeen eri suuntaan. Liikuntatilat sopivat koulun takana olevaan siipeen. Etupuolen siivessä Rengonraitin puolella ovat alkuopetusluokat sekä erityisopetus.

Niin sanottu kädentaidon siipi laajenee Urheilutien suuntaan. Sinne sijoittuvat isompien oppilaiden luokat, käsityöluokat, pieni kirjasto ja kieliluokka.

Luokat varustetaan älytauluilla ja oppilailla on käytössä kannettavia tietokoneita. Koululle tulee langaton verkko. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic