Uutiset

Kolmoseen palanneen …Padon tähtäimessä …säilyminen

Tervakosken Padon piipahdus jalkapalloilun Nelosessa jäi viime kesän kestäneeksi niin sanotuksi ranskalaiseksi visiitiksi. Padon paluu Kolmosessa on käynnistynyt vierastappiolla ja lauantaisella tasapelillä kotikentällä Patalan hiekalla.

Tampereen piirin lohkossa Kolmosta pelaava Pato tähtää pelillisen kehittymisen lisäksi sarjapaikan säilyttämiseen.

Padon päävalmentajana kolmatta kautta jatkava Tommi Söder uskoo ryhmän olevan valmis heti keväästä alkaen. Söderin aisaparina on Marko Vuorinen.

– Meillä on parempi lähtökohta kuin viime kaudelle. Talvella oli pieni muutaman viikon notkahdus flunssa-aallon takia, mutta muuten on ollut hyvää tekemistä viime talveen verrattuna. Sarjapaikan säilyttäminen on ehdoton tavoite. Pelillisesti tavoitteena on kontrolloida ja pitää palloa hallussa, kaavailee Söder.

Söder on tyytyväinen ryhmäänsä.

– Meillä on niin hyvä kilpailutilanne, että oikein kukaan ei voi tuuletella varmuudella avauskokoonpanopaikkaa. Halusimme olla lojaaleja nousun hankkineille omille jätkille, sillä lähes koko ryhmä on janakkalalaislähtöisiä eli oman kylän poikia, Söder painottaa.

Pato hävisi sarja-avauksessa viikko sitten vierasottelunsa Tampereen Pelitovereille 0–5. Pato taisteli lauantaina avauspisteen, kun se pelasi tasapelin 1–1 myös tamperelaisen Ilves-Kissojen kanssa.

Padon maalintekijänä kunnostautui Juha Koskinen, joka uurasti keskikentällä esimerkillisesti ja piti pallon hyvin joukkueensa hallussa. Toppariduo Ville Heino ja Martti Kuikka näytti kokemuksellaan hienoa esimerkkiä joukkueelleen.

Padon viime kauden ykkösnimi Markus Siivonen kantaa kapteenin merkkiä, sillä loukkaantumisista kärsinyt viime kauden kapteeni Vesa Virtanen pääsee aloittamaan juoksemisen vasta juhannuksen jälkeen. Virtanen huolehti valmennuksesta lauantaisessa tasapelimatsissa.

Padon luottonimiin kuuluvat myös Timo ja Lassi Siivonen. Paluumuuttaja Juuso Huhtapelto tuo energiaa hyökkäyksiin ja kantaa isoa vastuuta. Uusi tuttavuus Padossa on virolainen Sander Somelar, joka on pelannut maansa nuorisomaajoukkueissa maalivahtina. Padossa Somelar pelaa kuitenkin kenttäpelaajana.

Parolan Visasta tuli marokkolainen Henrico Harnoster, mutta hän on kärsinyt pohjevammasta. Padon maalivahti Teemu Leppänen täyttää tehtävänsä laadukkaasti.

– Tämä on 13 joukkueen kova ja mielenkiintoinen sarja, jossa ei ole yhtään heittopussia. Porilainen Musan Salama ja tamperelainen TKT saattavat olla kärjessä. Tiukka kesä on edessä, Söder pohtii.

Pato tekee toukokuun puolivälissä perinteisen harjoitusmatkan Ahvenanmaalle. Reissu hitsaa ryhmää yhtenäiseksi. (HäSa)

Asiasanat