Uutiset

Kolumni: Juuse Saroksesta on paljon puhuttu Pietarissa

Juuse Saroksesta on paljon puhuttu Pietarissa. Eikä syyttä. Kaikki Saroksen saamat kehut ovat ansaittuja. Kyseessä on voittava nuori maalivahti. Suomen paidassa Saros on tottunut menestymään, nuorissa ja nyt aikamiesten koitoksissa.

Saros lähti viime syksynä Hämeenlinnasta Nashvilleen Predatorsin NHL-leirille. Hän pelasi kuitenkin Predatorsin farmissa AHL:n Millwaukee Admiralsissa lähes koko kauden. Tosin NHL:nkin Saros ehti korkata.

Nähdyn perusteella on helppo sanoa, että 21-vuotiaalle Sarokselle kausi rapakon toisella puolella on tehnyt vain hyvää. Hän oli HPK:ssa loistava, mutta nyt vielä parempi.

 Pietarissa on puhetta riittänyt myös Mikko Koskisesta, joka pelannut Sarosta enemmän ja myös näissä kisoissa toistaiseksi vain voittanut. Koskinenkin on erinomainen maalivahti, kookas torjuja ja erityylinen kuin salamannopea Saros.

Mystisin juttu on Niklas Bäckström, josta ei paljon viime aikoina puhuttu. Satojen NHL-otteluiden torjuja ja jo 38-vuotias aikamies on Leijonien kolmas maalivahti. Hänelle ei tule näissä MM-kisoissa todennäköisesti yhtään peliaikaa. Kokenut pelimies on lähtenyt pitkälle pelirundille tietäen, että hiki tulee vain harjoituksissa. Ehkä Bäckström on hyvä koppipelaaja, joka antaa pelkästään kokemuksellaan Leijonille paljon, ja jonka päävalmentaja Kari Jalonen nimenomaan halusi porukkaan mukaan.

Leijonilla on tiistaina lähtökohtaisesti erinomainen maalivahti, oli torjuntavastuu Koskisella tai Saroksella. Moni asiantuntijakin on tosin jo nyt sitä mieltä, että Juusella tulisi mennä nämä kisat päätyyn saakka.

Kari Jalonen voi olla kuitenkin eri mieltä. Hän on pedantti valmentaja, jolla on ollut takuulla selvä suunnitelma siitä, kuinka Pietarissa ja toivottavasti sen jälkeen Moskovassa mennään. Sitä suunnitelmaa ei voi moittia, Suomen tulos on ollut tähän saakka loistava.

Pelitapaa ja pelaajavalintoja ei ole tarvinnut kummemmin rukata. Nyt kun ratkaisun hetket ovat edessä, Leijonilla on hyvien maalivahtien lisäksi selvä työnjako puolustuksessa ja neljä oivasti roolitettua hyökkäysketjua. Porukasta löytyy rikittävästi tähtiä ja työntekijöitä ja kaikesta näkyy sitoutuminen yhteiseen juttuun.

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

14.8.2020