fbpx
Uutiset

Kolumni: Suursiivous käynnissä HPK:ssa

Paljon on ehtinyt tapahtua vasta viime keväänä perustetussa HPK-yhtiössä. 
 
Syksyn aikana Kerho kertoi, ettei se jatka sen kummemmin nykyisen liigajoukkueensa päävalmentajan Pasi Arvosen kuin hänen adjutanttiensa Vesa Viitakosken ja Kari Lehtosen sopimuksia tämän kauden jälkeen.
 
Keskiviikkoaamuna HPK-yhtiö pudotti vielä isomman pommin, kun se tiedotti vapauttaneensa toimitusjohtaja Risto Korpelan tehtävästään. Kerhon päätös oli takuulla monelle suuri yllätys, todennäköisesti Korpelalle itselleenkin. Häntä ei Hämeen Sanomat tavoittanut keskiviikkona yrityksistä huolimatta. Korpela ilmeisesti halusi olla tuoreeltaan kommentoimatta potkujaan, funtsia asioita omassa rauhassaan – ja sekin on tässä tilanteessa täysin ymmärrettävää..
 
Toimitusjohtajan potkujen syyksi HPK ilmoitti halukkuutensa muutokseen – kurssinsa kääntämiseen niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin.
 
HPK:n viime aikojen meno on kieltämättä ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Kerhon liigajoukkueen syyskausi on ollut todella ankea. Taloudellistakaan voittoa tai edes nollatulosta ei liene realistista odottaa tältä kaudelta.
 
Aika näyttää, mitä uudistukset tuovat Kerholle. Selvää kuitenkin on, että parempi tulevaisuus edellyttää oikeisiin osuneita ratkaisuita organisaation ja joukkueen rakentamisessa ja seuran muussakin toiminnassa. Rahaa ei nimittäin ole varmasti käytettävissä yhtään ylimääräistä jos sitäkään.
 
Risto Korpelan ja HPK:n yhteinen matka oli pitkä ja myös harvinaisen menestyksekäs. Korpela tuli HPK:n paitaan pelaajaksi Savonlinnasta. Hän oli nostamassa Kerhoa SM-liigaan 1980-luvun lopulla ja voittamassa pelaajana myös seuran ensimmäistä liigamitalia. Pelaajauransa jälkeen Korpela on ollut HPK:ssa mukana melkein kaikessa – A-nuorten valmennuksessa, markkinointipäällikkönä ja toimitusjohtajana.
 
Viime vuosikymmenellä HPK oli liigan pieni suuri joukkue, jonka mitaliputki huipentui mestaruusjuhliin keväällä 2006. Silloinkin Korpela oli HPK:n toimitusjohtaja ja seuran toiminta oli mennyt eteenpäin jopa hämmästyttävän hienosti.
 
Kerhosta Korpela lähti Golfliiton leipiin, josta hän palasi HPK:hon. Palattuaan Kerhoon Korpela sai johdettavakseen pahasti velkaantuneen seuran, jonka resurssitkaan eivät ole viime kausien aikana riittäneet kamppailemaan liigan parhaista palkinnoista.
 
HPK on nyt tiukan paikan edessä. Kaikki tapahtuneet viittaavat siihen, että yhtiöksi vaihtanut urheiluseura haluaa todella muutoksia toimintaansa. Tähän mennessä yhtiö on kertonut enemmän lähtijöistä kuin tulijoista. Tärkeiltä paikoilta puuttuu paljon palasia – toimitusjohtaja, urheilujohtaja, Antti Pennasen HPK:n muut valmentajat ynnä tietysti montakin voittavaan jääkiekkoiluun pystyvää pelaajaa.
 

Asiasanat

Menot