Uutiset

Kolumni: Turha luulla liikaa

Jokainen jääkiekkoa seuraavahan tämän tietää: Suomi lähtee ylivoimaisena suosikkina MM-kisojen puolivälieräänsä Tanskaa vastaan torstaina Pietarissa. 

Ei kannata kuitenkaan kuvitella, että Leijonat jättää vastustajansa jyrän alle ja rallattelee tuosta vaan mitalipeleihin Moskovaan.

Lätkämaana Tanska ei vedä tietenkään vertoja Suomelle, jonka juniorituotanto suoltaa vuodesta toiseen pelaajia kansainväliseen huipputasoon.

Tanskassa jääkiekko on yhä pieni laji, mutta on sen suosio sielläkin tällä vuosikymmenellä roihunnut eteenpäin. Tanska on nyt paljon enemmän jääkiekkomaa kuin vuonna 2010. Silloin se voitti alkusarjassa Suomen ja se oli jymy-yllätys.

Tanskaa ei sovi aliarvioida missään nimessä. Sillä on NHL-hyökkääjät Winnipegin Nikolaj Ehlers, Vancouverin Jannik Hansen ja Montrealin Lars Eller.

Alkusarjassa parhaat tehot (5+2) teki silti Hartfordin AHL-joukkueen Nicklas Jensen.

Paljon on kiinni myös Tanskan maalivahtipelistä. Vastuu on varmasti Sebastian Dahmilla, Grazissa Itävallassa leipänsä tienaavan Dahmin alkusarjan torjuntaprosentti oli erinomainen 94,55.

Leijonat voittaa torstaina, ellei syyllisty ylimielisyyteen. Eikä niin käy Kari Jalosen joukkueissa.

Suomi on voittanut kaikki turnausottelunsa ja se voittaa samalla tyylillä lisää. Joukkueessa on paljon taitoa, on nuoria lahjakkuuksia, on kokeneita kovia pelimiehiä, erinomaiset maalivahdit jne. Mitä voisi vielä toivoa.

Kaikkein oleellisinta on silti joukkueen yhtenäisyys. Se on tiivistä, nykyaikaista jääkiekkoa, jossa vastustajalta viedään parhaat aseet. Sekin on nähty, että Leijonien rosteri on laaja. Pietarissa kolmos-nelosketjut ja monet puolustajat ovat jääneet julkisuudessa vähän tähtien varjoon, mutta oman ruutunsa he ovat hoitaneet loistavasti.

Suomelle tehtiin kuusi maalia alkusarjan seitsemässä ottelussa. Se on kiitettävän vähän ja kertoo sekä maalivahti- että puolustuspelin erinomaisuudesta. Maaleja Leijonat teki 29 eli yli neljä per peli. Sekin on hyvin.

Ellei ihmeitä satu, Suomi matkustaa perjantaina Moskovaan, pelaa siellä lauantaina Venäjää vastaan (ei voi hävitä Saksalle) ja sitten on sunnuntain mitalipeli kullasta tai pronssista.

Asiasanat

Päivän lehti

14.8.2020