fbpx
Uutiset

Kommentti: Demokraattipuolue harhojen vallassa – Trumpilainen konservatiivipolitiikka sai edelleen puoli maata innostumaan

Kirjoittaja Matti Posio on Lännen Median yhteistoimituksen päätoimittaja. Kuva: -
Kirjoittaja Matti Posio on Lännen Median yhteistoimituksen päätoimittaja. Kuva: -

Joe Biden saattaa voittaa vaalit, mutta republikaanien lisäksi myös demokraattipuolueen on katsottava peiliin.

Yhdysvalloissa näyttää asuvan kaksi kansaa. Liberaalit aktivistit, mielipidemittaajat ja monenlaiset akateemiset analyytikot elävät demokraattien Amerikassa. Siksi he uskoivat kansan häpeilevän ja nolostelevan Donald Trumpia.

Tosiasiassa joka toinen amerikkalainen halusi yhä vieläkin lisää Trumpia. Kukaan demokraattikuplassa ei voi ymmärtää miksi, ja asukkaat tuntuvat kysyvän sitä gallupeissa etupäässä toisiltaan.

Harhojen vallassa eläminen on vaarallista. Demokraatit odottivat murskavoittoa, mutta päätyivät pienen marginaalin kituliaaseen kamppailuun.

Ihmisten piti olla kyllästynyt trumpilaiseen konservatiivipolitiikkaan. Tosiasiassa he äänestivät kohtalaisen samoin kuin ennenkin, vain innokkaammin.

Kun puoli kansaa ei tukenut Hillary Clintonia, oli helppo ajatella heidän vieroksuvan naista. Kun Bidenkaan ei kelpaa, olisiko taustalla yleisempi pettymys poliittisiin broilereihin?

Kahdesta kuplasta meidänkin tajuntaamme muokkaa enemmän poliittisesti korrekti demokraattikupla, jossa asuvat myös Trumpin tolkuttomuuksia anteeksi pyytelevät amerikkalaiset.

Jokohan neljän vuoden päästä osaamme nähdä toiselle puolelle?

Menot