fbpx
Uutiset

Kommentti: Ville Niinistön paluu vihreiden johtoon on itsestäänselvyys - "Paras maalintekijä on heitettävä takaisin kentälle"

Olisi suuri yllätys, jos vihreiden pätkäpuheenjohtajaksi valittaisiin joku muu kuin entinen puheenjohtaja Ville Niinistö. Tuuliajolle ajautunut puolue tarvitsee nyt ruoriin maksimaalista osaamista ja poliittista kokemusta. Kokeilujen aika on ohi ja paras maalintekijä heitettävä takaisin kentälle.

Vastustajansa välillä raivon partaalle ajava Niinistö on poliittinen eläin, jonka kasetti kestää kovissakin paikoissa. Hän on kova luu myös seuraavissa hallitusneuvotteluissa, joihin vihreillä ei ole varaa lähteä nuoren keltanokan johdolla. Maria Ohisalon aika koittaa vasta myöhemmin.

Lue myös: Vihreiden uutta puheenjohtajaa valitsevat hämäläiset: Niinistön halu ratkaisee, Ohisalo muun porukan kärjessä

 

Niinistön paluu ei ole ristiriidassa puolueen omien sääntöjen kanssa. Sen myötä vihreät hautaa myös vanhan ja huonoksi havaitun periaatteensa, ettei puolueen entisiä ykköstykkejä päästetä enää takaisin avainpaikoille. Touko Aallon kauden jälkeen tuntemattomien tulokkaiden sisäänajo aloitetaan vihreissäkin muualta kuin puolueen tärkeimmiltä palleilta.

Niinistölle pätkäpuheenjohtajuus tarjoaa käytännössä varman ministerinsalkun. Eikä mikään estä häntä jatkamasta puheenjohtajana myös kesäkuun puoluekokouksen jälkeen. Europarlamenttiin ehtii myöhemminkin.

Lisää aiheesta: Ville Niinistö mahdollisesta paluustaan vihreiden johtoon: ”Nyt ei ole oikea aika miettiä sitä”

 

Kirjoittaja on Hämeen Sanomien kotimaan ja politiikan toimittaja.

 

 

Menot