Uutiset

Kondomi käyttöön, James Bond!

Elokuva-agentti James Bondin pitäisi liittää varusteidensa arsenaaliin myös kondomi. Näin vaativat Hollywood-elokuvien seksiasenteita kritisoivat lääkärit brittiläisessä Journal of the Royal Society of Medicinessa.

Bondin Die Another Day -filmissä (2002) agentti syyllistyy kolmeen irtoseksisuhteeseen, joissa ei käytetä kondomeja tai muuta ehkäisyä.

Tutkimusta varten lääkärit olivat katsoneet 87 suosittua elokuvaa viimeisten parinkymmenen vuoden ajalta. Tutkijat löysivät vain yhden seksikohtauksen, jossa viitattiin kodomin käyttöön. Se löytyi Julia Robertsin ja Richard Geren tähdittämästä Pretty Womanista.

STT

O.J. Simpson kokeili yleisön reaktioita

Murhasyytetty O.J. Simpson on kokeillut yleisön suhtautumista itseensä esiintymällä julkisesti Los Angelesissa. Simpson jakeli perjantaina nimikirjoituksia Halloween-aiheisessa kirjanäyttelyssä, mutta keräsi yleisön sijasta lähinnä toimittajien huomion.

Simpson kuului 1960- ja 1970-luvuilla amerikkalaisen jalkapallon kirkkaimpiin tähtiin. Peliuran jälkeen hän jatkoi julkista uraansa sivuosanäyttelijänä. Kesäkuussa 1994 hänen entinen vaimonsa Nicole Brown Simpson ja tämän miesystävä Ronald Goldman löytyivät kuolleina ja poliisin autoletka ajoi Simpsonia moottoritiellä takaa suorassa televisiolähetyksessä.

Maanantaina tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Simpson sai vapauttavan tuomion. Siviilioikeudessa hänet tuomittiin kuitenkin vastuulliseksi kuolemista ja määrättiin maksamaan 33,5 miljoonan dollarin (28 miljoonan euron) vahingonkorvaukset uhrien omaisille.

Simpson on vannonut, ettei maksa korvauksia. Hän elää jalkapalloeläkkeensä turvin, johon siviilioikeuden päätös ei voi kajota.

STT

Vanhuksen valitus aiheutti väärinkäsityksen

Hollantilaisen Zoetermeerin kaupungin poliisit tekivät rynnäkön 80-vuotiaan naisen asuntoon. Virkavallan tavoitteena oli pelastaa nainen. Vanhus ei kuitenkaan ollut apua vailla.

Philomena Priem oli ripustanut parvekkeelleen kyltin, jossa luki: ”Auttakaa minua, minut on lukittu tänne!” Kyltin nähneet naapurit huolestuivat ja soittivat virkavallan paikalle pelastamaan vanhuksen hädästään.

Poliisin rynnäkköön yöuniltaan herännyt nainen oli tehnyt kyltin protestiksi kerrostalon hissin huonoa kuntoa vastaan.

Philomena halusi vain viestittää, että seitsemännessä kerroksessa asuva 80-vuotias on ilman hissiä kuin vanki. Portaita pitkin ei vanhoilla jaloilla enää ulos loikita.

STT

Päivän lehti

29.1.2020