Uutiset

Konehalli paloi Lammilla

Tuli tuhosi maatilan pihapiirissä olleen peltihallin kokonaan Lammintaustantiellä Hämeenlinnassa torstain vastaisena yönä. Palo havaittiin ennen puolta yötä, mutta rakennuksen pelastamiseksi ei voitu tehdä mitään. Palokunnan saapuessa paikalle halli oli täyden palamisen vaiheessa ja sen katto romahti pian.

Henkilövahinkoja ei sattunut ja palokunta pystyi suojelemaan viereiset rakennukset, joista lähin oli noin seitsemän metrin päässä. Maatilan omistaja sai pelastettua hallin seinustalla olleen autonsa, traktorin ja pyöräkuormaajan.

Noin 350 neliön suuruisessa hallissa oli metalliverstas, harrastetiloja ja hakevarasto. Rakennuksen mukana tuhoutui yksi entisöitävänä ollut traktori, harrasteautoja ja runsaasti erilaisia työkaluja.

Palon syttymissyytä ei tiedetä vielä. Jälkisammutus jatkui vielä torstaina kaivinkoneen avulla. Jäännösten on myös päästävä jäähtymään ennen kuin palonsyyntutkijat pääsevät töihin.

Halli on rakennettu 1980-luvulla. Se oli puurunkoinen, lämpöeristetty ja peltiverhoiltu. Rakennus oli vakuutettu. (HäSa)

Päivän lehti

24.1.2020