fbpx
Uutiset

Konkaritähdet menevät hukkaan tiistai-illan nyrkkeilykomediassa

Kaksi vanhaa nyrkkeilijää, Billy The Kid McDonnen (Robert de Niro) ja Henry Razor Sharp (Sylvester Stallone) palaavat kehään viimeisen kerran. Kuva:

Legendat kehässä

Sub klo 21.00

** Robert De Niro teki ikimuistoisen roolin Martin Scorsesen nyrkkeilijämuistelmassa Kuin raivo härkä (1980). Sylvester Stallone on mätkäissyt tuhat ja yksi suoraa sekä koukkua Rocky-elokuvissa. Molemmat olivat jo eläkeiässä vuonna 2013, mutta odotukset heräsivät väkisinkin, kun Peter Segal sai molemmat oman nyrkkeilykomediansa päärooleihin. Karismaa, kokemusta ja pokkaa kaksikolla tunnetusti riittää. Niveletkin naksuvat itseironisesti, mutta ikävä kyllä Legendat kehässä huitoo enimmäkseen ohi. Paljon aikaa hukataan turhiin sivuhahmoihin ja hölinöihin. Konkaritähdet esittävät vanhoja kehäkettuja, jotka onnistutaan houkuttelemaan kohtaamaan toisensa vielä kerran. (USA 2013)

Vihaan sinua – rakas

TV1 klo 13.15

** Itseironia tuuppii maaliin myös Ensio Rislakin näytelmään pohjautuvaa komediaa, jossa Edvin Laine kunnostautui sekä ohjaajana että näyttelijänä. Kamreeri Karnala on vanhasuomalainen sovinisti, joka lähtee nuoren sihteerin kanssa yöelämään karkeloimaan, mutta kauhistuu, kun vaimo (Ansa Ikonen) ystävystyy parantolan sydänvikaisen miehen kanssa. (Suomi 1951)

Pako pohjoiseen

Yle Teema & Fem klo 22.00

** Nykyään pätevät suomalaiset näyttelijät piipahtelevat jo taajaan kansainvälisissä sarja- ja elokuvatuotannoissa. 1980-luvulla kohistiin sen sijaan jo etukäteen, kun Jukka-Pekka Palo sai roolin saksalaiselokuvasta. Ensi-illan jälkeen kohistiin pikemminkin hänen paljaasta takapuolestaan – Ingemo Engström kun sovitti Klaus Mannin romaanin verkkaisen tuijottelun, koleantyylikkäiden kuvien sekä jokusen seksikohtauksen kera. Katharina Thalbach on sosialisti Johanna, joka väärennetyn passin kera pakenee kansallissosialistien Saksasta Suomeen. Rikkaan suomenruotsalaisen suvun Ragnar on valmis lohduttamaan neitosta kaukana kotoa. (Saksa/Suomi 1985)

Menot