Uutiset

Konserttijärjestäjät ovat innoissaan Kantolan tapahtumapuistosta

Kotimaiset konserttijärjestäjät toivovat Kantolaan suunnitellun tapahtumapuiston toteutuvan. Suomen suurimpien ohjelmatoimistojen mukaan jopa 100 000 ihmisen massatapahtumien järjestämiseen soveltuvalle alueelle on suuri tilaus.

Pääkaupunkiseudulta ei enää löydy sopivia viheralueita suurien ulkoilmakonserttien järjestämiseen.

-Tällä hetkellä ainoa sijainniltaan ja infraltaan sopiva alue on Porin Kirjurinluoto. Olemme todella kiinnostuneita, mikäli hanke toteutuu, tuotantopäällikkö Janne Hallenberg Live Nation Finland oy:stä kertoo.

Live Nation Finland tuo Suomeen kansainvälisesti isoja nimiä, kuten Helsingin Kalasatamaan noin 30 000 hengen yleisön vetäneen Foo Fightersin viime kesänä ja Jätkänsaaressa 80 000 katsojalle esiintyneen Madonna kesällä 2009.

Turenkilaislähtöinen, vuosien ajan suurien festivaalituotantojen parissa työskennellyt Hallenberg sanoo, että Kantolan alue olisi ihanteellinen vastaavien megakonserttien järjestämiseen.

-Olen todella innoissani ajatuksesta päästä järjestämään kotiseudulla jotain vastaavaa.

Hallenberg muistuttaa hankkeen epäilijöille, että konserttien järjestämisen kustannukset ja riskit kantaisi alueen vuokraaja. Kaupungin vastuulle jäisi alueen raivaus, sekä vesi- ja viemäriverkoston rakentaminen.

Kantolassa olisi mahdollista järjestää 6-8 suurta tapahtumaa kesässä.

-Loput noin 350 päivää vuodesta alue palvelisi kaupunkilaisille avoimena puistona. Eihän sen parempaa voi olla, Hallenberg hehkuttaa.

Kilpailija Kirjurinluodolle

Määrällisesti eniten ulkomaalaisten artistien konsertteja Suomessa järjestävän Fullsteam Agencyn Juha Kyyrö uskoo niin ikään, että ohjelmatoimisto tulisi vuokraamaan Kantolan aluetta, mikäli hanke toteutuu.

-Keskikokoisia, 5000 – 10 000 katsojan ulkoilmakonsertteja jää paljon tekemättä siksi, ettei löydy niille sopivaa paikkaa. Nyt iso osa paikoista joissa tapahtumia järjestetään, on lähtökohtaisesti kalliita ja toimintaan soveltumattomia.

Tekniseen tuotantoon erikoistuneen Akun tehtaan Aku Syrjä on käynyt tutustumassa Kantolan alueeseen. Syrjä näkee mahdollisena, että Kantola voisi viedä Porin Kirjurinluodon aseman.

-Alueen sijainti moottoritien ja junaradan varressa täyttää kaksi suurten konserttien tapahtumapaikan olennaista vaatimusta. Sopivalla aluesuunnittelulla, istutuksilla ja pengerryksillä nykyisin lähes joutomaana olevassa puistossa olisi mahdollista järjestää luontevasti niin isoja, kuin keskikokoisia noin 10 000 hengen tapahtumiakin, Syrjä sanoo.

Syrjä uskoo tamperelaisen Akun tehtaan olevan luonteva yhteistyökumppani monien alueen vuokraajien kanssa, mikäli hanke toteutuu.

-Tällaiset ulkotapahtumat ovat usein monen tahon yhteistuotantoja, ja ihan maantieteellisistä syistä Kantolan alue olisi meille hieno mahdollisuus. (HäSa)