Uutiset

Konsta Vilkman löi tahtia Aulanko-juoksussa

Padasjoelta kotoisin oleva Konsta Vilkman pyyhälsi voittoon sunnuntain Aulanko-juoksussa. Jyväskylän Kenttäurheilijoista nykyisin edustava juoksija ylsi 10 kilometrin matkalla aikaan 35.48.

Toisena maaliin kurvasi Riihimäen varuskunnan urheilijoiden Tero Miettinen, joka selvisi Aulangon puistometsän ja rantateiden lenkistä ajassa 36.24. Miettinen oli nopein 40-vuotiaiden sarjassa.

Naisten sarjan kovinta kyytiä piti kisassa kolmanneksi yltänyt Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden juniorijuoksija Saara Nikander. Ensi viikonlopun SM-maastoihin valmistautuva 19-vuotias lohjalainen kellotti ajan 37.28. Nikander oli ylivoimainen, sillä toiseksi kirinyt Hämeenlinnan Hiihtoseuran edustushiihtäjä Maija Hakala jäi lähes viisi minuuttia.

Miehistä kolmantena maaliin saapui Janakkalan Janan Janne Niemi, joka selvisi urakastaan ajassa 37.53.

Konsta Vilkman juoksi Aulangolla ensimmäistä kertaa. Jyväskylässä yhteiskuntatieteitä opiskeleva 21-vuotias kestävyysurheilija ei kuitenkaan mennyt tukkoon alkumatkan kovissa nousuissa.

– Kyllähän tämä on hieman erilainen lenkki kuin perinteiset maantiekisat. Toisaalta kovien nousujen jälkeen oli mukavia alamäkiä, joissa pääsin aika lujaa, Vilkman kertoi.

Myös Vilkman juoksee ensi viikonvaihteessa Lempäälän SM-maastoissa. Kesän tavoitteet on asetettu myös ratamatkoille.

– Viime kausi meni hieman pilalle armeijan takia. Olin tosin kirjurina, eli aikaa oli kyllä juosta, mutta ei harjoittelu ollut kuitenkaan yhtä tehokasta kuin muina vuosina.

– Nyt juoksu alkaa taas sujua ihan hyvin, vaikka odotin tänään kyllä hieman parempaa aikaa. Kympin lenkit ovat nimittäin päämatkojani. Tulevina vuosina tavoitteenani on keskittyä myös pidemmille matkoille, Vilkman suunnitteli.

Vilkman on juossut maanteillä parhaat saavutuksensa. Hän on muun muassa 17-vuotiaiden SM-hopeamitalisti 10 kilometrin matkalla (vuonna 2010).

Nikanderin meno ihastutti

Naisten sarjan voittoon pistellyt Saara Nikander oli mukana Aulangolla toista kertaa. Lahjakkaan urheilijan kepeää menoa ihastelivat tälläkin kertaa sekä kilpakumppanit että reitin varrella olleet katsojat.

– Ihan hyvin lenkki sujui. Aikakin on hyvä, sillä alussa oli todella kovia mäkiä, joissa sai pinnistellä ihan tosissaan, puhkui Nikander maalissa.

Nikander tähtää kesän ratakisoissa muun muassa 3 000 esteille. Viime kesän kokeilu tuotti ajan 10.54.

– 1 500 esteillä olen yltänyt jo 16-vuotiaana aikaan 4.56. Myös maastoissa olen juossut ihan hyviä kisoja. 15- ja 16-vuotiaana ylsin kahteen PM-kultaan 19-vuotiaiden sarjassa, Nikander muisteli.

42. kerran järjestetyssä Aulanko-juoksussa oli mukana lähes 200 juoksijaa. Hämeenlinnan Tarmon isännöimässä kisassa ei tällä kertaa hätyytelty reittiennätystä. Topi Anjala on nimittäin pyyhkäissyt nykyisen lenkin ajassa 33.24. (HäSa)

Asiasanat