Uutiset

Konsta Vilkman testasi vauhtiaan Kustaan kympillä

Padasjoelta kotoisin oleva Konsta Vilkman, 21, on viihtynyt hyvin tänä kesänä juostuissa kantahämäläisissä hölkkäkisoissa. Vilkman voitti toukokuun alussa Aulanko-juoksun, ja lauantaina Jyväskylän Kenttäurheilijoiden mies vei voiton Janakkalan Löyttymäessä juostulla Kustaan kympillä.

Finlandia-maratonin puolimaratonille valmistautuva Vilkman selvitti 10,8 kilometrin reitin ajassa 38.26. Lähdöstä maaliin kisaa johtaneen JKU:n miehen kyydissä parhaiten pysyi Riihimäen Varuskunnan Urheilijoiden Tero Miettinen, joka ylsi aikaan 39.15. Miettinen oli paras 40-vuotiaiden sarjan juoksija.

Kolmanneksi ennätti Kälviän Tarmon Ville-Veikko Kykyri (39.51) ennen Rautavaaran Iskun Hannu Korkalaista (39.53).

Konsta Vilkman aloitti lujaa Löyttymäen kisan. Hän säntäsi matkaan alle 3.20 kilometrivauhdilla.

– Lähdin matkaan ehkä hieman riskilläkin, sillä en ole aiemmin kilpaillut Kustaalla. Ihan hyvin lenkki kuitenkin sujui, jutteli Vilman maalissa.

Seuraavaksi Tarmon tähtikisoihin

Vilkman juoksee uransa kolmannen puolimaratonin kuukauden kuluttua Jyväskylässä. Sitä ennen hän kokeilee vauhtiaan muun muassa 5 000 metrin ratakisassa keskiviikkona Kaurialan kentällä järjestettävissä Tarmon tähtikisoissa.

– Viidelletonnille lähden rikkomaan ennätystäni 15.56. Kympin matkalla parhaan aikani 32.56 olen juossut maantiellä.

– Tavoitteenani on vielä joskus menestyä maratonilla. Parhaat vuoteni pitkillä matkoilla ovat todennäköisesti kuitenkin vasta kymmenen vuoden päästä, Vilkman arveli.

Kustaan kymppiä Vilkman piti mukavana lenkkinä.

– Reitillä oli hiekkateitä ja asfalttia – ja juuri sellaista maastoa ja maisemaa kuin hölkissä pitääkin olla, Vilkman kuvaili.

27. kerran järjestetyllä Kustaan kympillä oli mukana lähes sata juoksijaa. Janakkalan Janan isännöimässä juoksutapahtumassa oli tänäkin vuonna sarjoja ja matkoja joka lähtöön. Kauniisiin maalaismaisemiin pääsi tutustumaan muun muassa pyöräilemällä. (HäSa)

Asiasanat

Menot