Uutiset

Konsta Vilkman uusi voittonsa Aulanko-juoksussa

Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Konsta Vilkmanille Aulanko-juoksu on tuttu juttu. Menestystäkin on tullut melkein keväästä toiseen.

Padasjoelta kotoisin oleva Vilkman puolusti lauantaina viime vuoden Aulanko-juoksun voittoaan menestyksellä. Hän oli taas paras. Vilkmanin voittoaika oli 35.06. Toiseksi tullut Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen hävisi Vilkmanille 16 sekuntia. Kolmas oli Teivon Stayersin Aki Niemi ajalla 35.55..

– Tämä oli seitsemäs tai kahdeksas Aulanko-juoksuni. Nuorten sarjoissa voitin aikoinaan pari kertaa, 22-vuotis Vilkman selvitti.

Voittokamppailu oli kahden kauppa. Vilkman rullasi alamäet vauhdikkaasti ja Taivainen otti alkumatkasta hänet kiinni ylämäissä. Lopullinen ratkaisu tuli vähän puolimatkan jälkeen alamäessä. Vilkman sai riuhtaistua ratkaisevan eron Taivaiseen. Ero säolyi maaliin saakka.

– Hikistä hommaa. Koleus ei juostessa tunnu. Sairastin viikko sitten pienen flunssan, eikä vieläkään henki oikein kulkenut, voittaja tuumi.

Vilkman opiskelee Jyväskylässä ja muutto Padasjoelta tiesi myös seuran vaihtoa: Yritys vaihtui JKU:ksi.

Toiseksi tullut Taivainen, 27, puolestaan jätti Jyväskylän ja muutti kotiseudulleen Pelloon.

– Viime ajat olen kuitenkin asunut Hämeenlinnassa, suunnistajanakin tunnettu mies kertoi.

Täysikuntoisena hänkään ei päässyt lauantaina juoksemaan. Taivainen satutti kätensä viikko sitten suunnistuskisassa. Hän kaatui ja kämmeneen tuli syvä reikä, joka toki oli tikattu. Sillä kädellä ei kuitenkaan vielä edes kätelty.

Sekä Vilkmanin että Taivaisen kilpailukausi jatkuu ensi sunnuntaina. Vilkman juoksee SM-maastossa 22-vuotiaiden sarjan kisan. Taivainen puolestaan suunnistaa pitkän yöosuuden Tiomila-viestissä Ruotsissa.

– Tavoitteeni on yltää Imatran SM-maastossa 22-vuotiaiden sarjassa henkilökohtaiseen mitaliin. Viime vuonna voitimme (JKU) ylivoimaisesti joukkuemestaruuden. Maantiekympiltä minulla on SM-hopeaa, Vilkman tilitti.

– Tiomilassa suunnistan kolmannen osuuden. Viesti juostaan nyt Tukholman liepeillä Arlandan lentokentän lähistöllä ja maasto on helppo ja nopea, Taivainen puolestaan tiesi.

Lahden Ahkeran Sari Hautala oli Aulanko-juoksun paras naisjuoksija. Hän voitti N-40-sarjan ajalla 43.31. N50-sarjan ykkönen Tarmon Tuula Yrjölä oli naisista toiseksi nopein ajallaan 45.18.

Aulanko-juoksuun lähti tänä vuonna 166 osanottajaa. Väki väheni viime vuodesta (197), mutta juniorisarjoissa oli tällä kertaa enemmän osanottajia kuin vuosi sitten.

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic