fbpx
Uutiset

Konstaapelit Kamppi ja Reunanen, tulevat kansansuosikit

Miljoonayleisön joka jaksollaan houkutteleva Poliisit-tv-sarja sukelsi Hämeenlinnan yöhön kesällä ja tammikuusta alkaen jaksot vihdoin tulevat ulos. Vanhempien konstaapelien Jussi Reunasen ja Hannu Kampin matkassa kulkenut kamera ikuisti bensiinin kanssa hilluneita renkolaisnuoria sekä venetakaa-ajon läpi kaupungin.

Supersuositun Poliisit-tv-sarjan odotetut Hämeenlinna-jaksot ilmestyvät ruutuihin tammikuussa. Päätähdiksi Kanta-Hämeen poliisilaitokselta ovat valikoituneet vanhemmat konstaapelit Hannu Kamppi, 33, ja Jussi Reunanen, 31.

Kumpikaan ei myönnä, että olisi varsinaisesti hinkunut tosi-tv-staraksi.

– Kun komisario asiasta kyseli, niin sanoin, että jos kukaan muu ei suostu, minuun voi luottaa loppumetreillä. Se olikin sitten suostumus välittömästi, Reunanen lohkaisee.

Päätöstä helpotti, että samasta ryhmästä Kamppi oli saatu jo suostuteltua.

– Tilanne meni siihen, että todettiin meidän olevan huonoimmista huonoimmat, mutta joku tähän täytyi saada, Kamppi säestää.

Kaksikon huumori kukkii haastattelutilanteessa, joten nohevaa sanailua lienee luvassa kotikatsomoissakin.

– No, eka kuvausjakso oli tosi jäykkä. Oltiin tosi varovaisia ja puhuttiin kirjakieltä, mitä kumpikaan meistä ei todellakaan puhu. Kameran unohti kuitenkin tosi nopeasti, sillä kuvausryhmä oli erittäin ammattitaitoinen, Reunanen kertoo.

– Toisena kuvauspäivänä juttu lensi jo normaaliin tapaan, konstaapelit nyökyttelevät.

Ammattimainen kuva
Sarjan myötä on luvassa todella mittavaa julkisuutta. Poliisit on Jim-kanavan suosituin ja jokaiselle jaksolle kertyy uusintoineen ja nettilähetyksineen noin miljoona katselukertaa. Kamppi ja Reunanen nähdään Hämeenlinnan yössä kuudessa jaksossa.

Tammikuussa alkavalla neljännellä tuotantokaudella nähdään yhteensä 56 jaksoa kahdeksassa eri kaupungissa. Hämeenlinnassa kuvattiin touko-elokuussa ensimmäistä kertaa.

– Aiemmin sarjaan osallistuneilta on saanut kuulla, ettei lähipubiin ole voinut enää mennä oluelle, kun selkään taputtelijoita riittää niin paljon, Kamppi kertoo.

Esimerkiksi Tampereelta sarjaan osallistuneet poliisit valittiin ohjelman jälkimainingeissa Vuoden tamperelaisiksi. Myös Vantaan partio, ja erityisesti Severi-koira nauttii varauksetonta yleisön suosiota.

Sarja esittää poliisit hyvin myönteisessä valossa ja jaksot esikatsellaan Poliisihallituksessa. Palaute sarjaa kohtaan on ollut yleisön ohella myös ammattikunnan sisältä erittäin positiivista.

– Sen takia tähän uskalsi lähteäkin. Kaikki on kiinni tietysti leikkauksesta ja editoinnista, minkälainen kuva katsojalle jää.
Kuvauksista ja tuotantoyhtiön toiminnasta on syntynyt luottamus siihen, että meidän toiminta halutaan näyttää niin ammattimaisena kuin se oikeasti on, Jussi Reunanen pohtii.

– Sarja on kuvattu siten, että asiakkaitamme ei laaja yleisö pysty tunnistamaan. Erityisesti alaikäiset himmennetään koko ylävartalon osalta, Reunanen painottaa.

Ei Prismaan aurinkolaseissa
Kaksikko ei kuitenkaan ole vielä nähnyt heidän työvuoroistaan kertovia jaksoja. Pintajulkisuuteen miehet suhtautuvat hämäläisen varautuneesti.

– Ei me miksikään varsinaisiksi julkkiksiksi ruveta. Nykyään joka paikka on täynnä tosi-tv-hörhöjä, me ollaan yksi tuhannesta siinä sakissa, Reunanen hymyilee.

– En usko, että tarvitsee Prismaan mennä aurinkolasit päässä.

Työpaikalla kaksikko on tähän mennessä kohdannut kuulemma “odotettua vähemmän” naljailua.

– Varauduin siihen, että kahvihuone olisi tapetoitu meidän promokuvilla. Normaaliksi kuittailuksi se on toistaiseksi jäänyt, Reunanen luonnehtii.

Reunanen on paljasjalkainen hämeenlinnalainen ja salasi osallistumisensa sarjaan pitkään muilta kuin vaimolta ja anopilta. Kamppi uskoo, että hänen osaltaan kuittailua vähentää asuminen Lopella.

– Tosin taitaa telkkari sielläkin näkyä, mies uumoilee.

– Niin, vedettiinhän sinne sähkötkin just, Reunanen huomauttaa. (HäSa)

Poliisit-sarjan 4. tuotantokauden jaksot 9.1. alkaen maanantaista torstaihin Jimillä klo 20.30.

Kohokohtina renkolaisnuorten hillunta ja venetakaa-ajo läpi kaupungin
Hannu Kampin ja Jussi Reunasen mukaan kuvatut työvuorot olivat hyvin tavanomaisia.

– Niin sanottua kovaa keikkaa ei osunut kohdalle. Toki sellaisen aikana kuvaaminen olisikin ollut aika rajoitettua, Kamppi huomauttaa.

Kaksikon mielestä jaksoista saa kuitenkin hyvin rehellisen ja aidon kuvan poliisin perustyöstä. Eli liikenteen valvontaa ja paljolti liikaa alkoholia nauttineiden ihmisten paimentamista ja kuljettamista.

– Eihän tässä oikeasti joka päivä takaa-ajoja tai tulitaisteluita ole, Reunanen murjaisee.

Yksi takaa-ajo jaksoissa kuitenkin nähdään, kun poliisit jahtaavat Vaakunan rannasta karkuun lähtenyttä nopeaa moottorivenettä läpi kaupungin. Maita pitkin liikkuneet partiot saavat lopulta myös pysäytettyä lievästi päihtyneen ruoriveikon.

– Tuon tapauksen lisäksi mieleen jäävät varmasti ne renkolaisnuoret…, Kamppi uumoilee.

Kyseisessä tehtävässä partio meni rauhoittelemaan nuotion ja bensiinin kanssa leikkinyttä humalaista teinijoukkoa.

– Ei siitä meinannut tulla mitään, kun he keskittyivät vain esiintymään kameralle, eivätkä meihin, Reunanen kertoo.

Yleisesti ottaen kameran mukanaolo herätti paljon tuntemuksia kaduilla.

– Ne, kenen kanssa olimme tekemisissä, halusivat kieltää kuvaamisen ja ohikulkijat sitten huutelevat asiattomuuksia, Reunanen kuvailee.

– Joskus tuli aggressiivistakin palautetta kameraa kohtaa, käskettiin painua vittuun sen kanssa ja niin edespäin, Kamppi kertoo.

– Ei noin saa sanoa haastattelussa, Reunanen ojentaa.

– Siis painua piippiin sen kameran kanssa, Kamppi korjaa.

Menot