Uutiset

Konttitori Tiiriössä

Kiitos Marjatta Tuomistolle kirjoituksestanne Hämeen Sanomien mielipidepalstalla (HäSa 21.05.2005). Kysyitte miksi kirpputori järjestetään Tiiriössä ja toivoitte sitä Hämeenlinnan torille.

Olen ollut alusta asti organisoimassa Suomen Merimieskirkon hyväksi järjestettyjä Konttitoreja Hämeenlinnassa. Alkuaan Englannista tullut idea on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Hämeenlinnan kesätoimintana.

Konttitorin ajatuksena on ollut järjestää kirpputoritoimintaa parkkipaikoilla, joissa nimensä mukaisesti suoraan auton kontista tai konepellin päältä myydään käytettyä tavaraa yksityiseltä toiselle.

Alkuaan Konttitori järjestettiin Hämeenlinnassa keskustan tuntumassa Kaivokadun parkkipaikalla. Toiminnasta koitui järjestäjille kuitenkin melkoisia kuluja, koska alueesta maksettiin kaupungille vuokraa ja tapahtumaa varten parkkipaikalle oli järjestettävä myös wc:t.

Yhteistyösopimus Citymarketin kanssa ja siirtyminen Tiiriöön seitsemän vuotta sitten toi merkittäviä säästöjä toiminnan järjestämisestä koituviin kuluihin. Näiden kulujen säästyminen mahdollistaa Konttitorin jatkon Hämeenlinnassa.

Toiminnan kannattavuus on paljon kiinni säästä. Mikäli tapahtumaan sisältyy merkittäviä kuluja, on mahdotonta ylläpitää edes talkoovoimin tuotettua hyväntekeväisyystoimintaa.

Mainittakoon, että toiminnasta saatavat tulot ohjataan lyhentämättöminä Suomen Merimieskirkon tekemän sosiaalisen työn ja järjestyksestä vastaavan Hämeenlinnan Hiihtoseuran nuorisotoiminnan hyväksi.

Kirjoittaja toivoi kirpputoreja Hämeenlinnan torille. Käsitykseni mukaan niitä järjestetään tänäkin kesänä. Konttitorin organisaatiolla ei ole mitään sitä vastaan.

Kirpputorien lisääntyminen mahdollistaa tavaroiden kierrättämisen, mikä mielestäni on erittäin vastuullista ja ympäristöystävällistä toimintaa. Tätä hyvää toimintaa jatkaa Konttitori jokaisena kesäsunnuntaina elokuun loppuun asti Citymarketin parkkipaikalla Tiiriössä

Jorma Virtanen

konttitorin yhdyshenkilö

Hämeenlinna