fbpx
Uutiset

KooKoo kuuluu kiekkoliigaan

Jos joku luuli, että jääkiekkoliigassa saa tällä kaudella helppoja pisteitä sarjanousija KooKoon vieraana, kannattaa pistää ajatukset uuteen järjestykseen.

KooKoo näytti keskiviikkona, että sen paikka on pääsarjassa. Se oli alusta asti hereillä, ja otti kolmannella yrityksellään kauden ensimmäisen voittonsa Hämeenlinnan Pallokerhon kustannuksella.

HPK:ssa viime kaudet pelanneen Ossi-Petteri Grönholmin (0+1) mielestä KooKoon harjoituskausi meni vielä vähän uutta ihmetellessä.

– Harjoituspelit menivät vielä vähän ohi, mutta nyt olemme parantaneet. Ensimmäisessä sarjaottelussa olimme voitossa kiinni, mutta kotiavaus meni pipariksi (SaiPa voitti 2–7). Tänään tuli sitten onneksi pisteet, Grönholm mietti.

Kotkasta kotoisin oleva Grönholm on pelannut jo pitkän liigauran. 523 liigaottelun veteraani on edustanut urallaan liigassa HPK:ta, Kärppiä, SaiPaa ja Pelicansia, mutta pääsi tälle kaudelle pelaamaan kotimaakuntansa pääsarjaseuraa.

– Onhan tämä hienoa. Katsomossa on paljon tuttuja ja kavereita, joten aika hyvältä tuntuu tällä hetkellä.

Grönholmin mielestä KooKoon liigapaikka on herättänyt Kouvolassa hyvää vipinää.

– Kotiavauksessa mökki oli täynnä, joten ihan positiivisella mielellä ihmiset ovat. Meidän täytyy vain saada lisää voittoja alle, jotta saamme lisää väkeä halliin. Hyvä tästä tulee, puolustaja uskoi.

HPK:ta vastaan KooKoo näytti kouvolalaisille ja koko Kymenlaaksolle, että sen liigakiekkoa kannattaa tulla katsomaan.

– HPK on työteliäs joukkue ja tiedän viime kaudesta, ettei se ole helppo vastustaja. Tämä oli meille iso voitto.

Grönholmin mielestä KooKoolla on kasassa hyvin rakennettu joukkue.

– Meillä on nuoria ja taitavia pelaajia ja sitten meitä kokeneempia tukena. Uskon, että tämä on ihan hyvä miksi, torstaina 34 vuotta täyttävä puolustaja sanoi.

HPK:n leirissä 3–2-tappio tietysti harmitti. Ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella pelannut maalivahti Kristian Järvinen joutui päästämään selkänsä taakse Matthew Watkinsin, Teemu Rinkisen ja Petri Lammassaaren maalit, mutta ei niitä maalivahdin piikkiin sovi panna.

– Pelaaminen tuntui hyvältä. Oli kiva saada startti heti kauden alkuun, eikä tarvinnut odottaa kuukautta tai kahta. Koko matsin ajan tuntui ihan hyvältä, mutta tällä kertaa kävi näin, Järvinen sanoi.

Ilman kapteeniaan Riku Hahlia ja kokenutta puolustajaansa Henrik Forsbergia pelannut HPK jäi kotijoukkueen jälkeen heti alussa. Se tuli kaksi kertaa maalin päähän Patrick Hollandin ja Antti Miettisen osumilla, mutta ei päässyt enää tasoihin, vaikka pääsi 3–2-kavennuksen jälkeen pelaamaan ensin kuudella neljää ja hetken kuudella kolmea vastaan.

– KooKoo alkoi pelaamaan heti alusta. Me aloimme olla vasta viimeisessä erässä se joukkue, mikä pitäisi, 26 kertaa torjunut maalivahti sanoi. HäSa

Asiasanat

Menot